Повернення до України політв'язнів є предметом торгу за повернення РФ до G7 – Зеркаль

Повернення до України політв'язнів є предметом торгу за повернення РФ до G7 – Зеркаль

Фото: УНІАН

Україна готова до перемовин для повернення в'язнів Кремля.

В українському МЗС переконані, що повернення військовополонених моряків та інших політв'язнів є предметом торгу за повернення Росії в G7.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомила заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль

Зеркаль зазначила, що українське посольство в РФ готове в будь-який момент включитися в процес звільнення українських політв’язнів та моряків, але, станом на вечір 21 серпня ніякої офіційної інформації російська сторона не надала.

"Розмова — на рівні президентів. І це питання знаків і кроків. Якщо сьогодні пролунали заяви про те, що президент Трамп і президент Макрон розглядають можливість повернення Росії в клуб великих держав, то звичайно, це вимагає від президента Путіна також якихось кроків, про які йшлося на зустрічах із президентом Трампом або президентом Макроном. І повернення наших полів'язнів і моряків, звичайно, завжди обговорюється на всіх політичних рівнях", – розповіла заступниця міністра закордонних справ України.

Нагадаємо, нещодавно президент США вчергове висловив думку, що РФ повинна бути представлена серед найвпливовіших країн світу. "Я думаю, більш доцільним було б", - прокоментував він ідею повернення РФ до G7. Ця заява пролунала напередодні чергового саміту лідерів Франції, Німеччини, Великої Британії, Італії, Канади, США та Японії. Він має відбутися 24-26 серпня у Франції. Також повідомлялося, що американський та французький лідери домовилися запросити РФ на саміт 2020 року.

Торік перед аналогічним зібранням Трамп також озвучував ідею повернення Росії до "Великої сімки", але це не дістало підтримки інших учасників. Свою думку американський президент усе одно не змінив – він продовжує вважати доцільним повернення до формату G8. Слід зазначити, що із об'єднання, яке тоді називали G8, Москву вигнали 2014 року після анексії Криму.

Своєю чергою, у Франції та США не приховують, що рушієм для повернення РФ має бути покращення стосунків з Україною та виконання Москвою Мінських домовленостей.

Велика Британія та Німеччина виступили проти негайного повернення РФ до G7

Велика Британія та Німеччина виступили проти негайного повернення РФ до G7

Повʼязані теми:

Наступна публікація