"Повернення імперії зла". Українські політики прокоментували можливе відновлення Росії у G7

"Повернення імперії зла". Українські політики прокоментували можливе відновлення Росії у G7

Фото: Associated Press

В Україні розкритикували домовленість між президентами Франції та РФ.

Ймовірне запрошення Росії приєднатися до участі у саміті країн "Великої сімки" стане потужним фактором реабілітації та підтримки російської агресії.

Про це колишній секретар РНБО України Олександр Турчинов написав у своєму блогу.

"Росія була відсторонена від участі в самітах країн “Великої сімки” після окупації Криму та розв'язання війни на Донбасі. Незважаючи на цей крок, введення санкцій та засудження дій РФ провідними країнами світу, жодних позитивних змін в агресивній політиці Росії не відбулося. Посилюється мілітаризація анексованого Криму, на сході України ллється кров та триває окупація частини Донбасу. Додайте до цього загибель пасажирів збитого РФ “Боїнга”, безкарне вбивство цивільного населення в Сирії, хімічну атаку в Солсбері, системну кіберагресію та намагання втручатися в політичні процеси в багатьох країнах світу, а також жорстоке придушення демократичної опозиції всередині самої Росії. Що ще повинна зробити Росія, щоб цивілізований світ посилив тиск на країну, де війна і терор стали невід’ємними складовими зовнішньої та внутрішньої політики?" - наголосив він.

За словами Турчинова, натомість після повернення РФ до ПАРЄ лідери провідних країн світу - стратегічних партнерів України, обговорюють "повернення імперії зла, яка знову відродилася", до участі у самітах країн "Великої сімки".

"Такі безвідповідальні кроки остаточно поховають систему колективної безпеки, легалізують невизнання та перегляд политих кров’ю Другої світової війни кордонів європейських країн та стануть поштовхом до ще більш масштабних злочинів та агресивних дій РФ", - резюмував він, закликавши світових політиків не ставати співучасниками "кривавих злочинів путінського режиму". 

Своєю чергою колишній представник України на переговорах в Мінську Роман Безсмертний вважає, що Макрон йде на зближення з Путіним, бо хоче отримати лідерство в Європі, а також прагне за допомогою РФ вирішити свої проблеми в Африці.

"Під час зустрічі було 10 хвилин, де звучало "Зеленський". Звучала фраза про повернення Росії до G7 залежно від вирішення української кризи. Не війна, а українська криза… Ви знаєте, я слухав Макрона, і було таке враження, ніби слухаю похоронну процесію щодо санкцій", – сказав він в ефірі каналу "UA:Перший".

Віцеспікерка Верховної Ради Ірина Геращенко спрогнозувала на своїй сторінці у Facebook, що найближчим часом можуть відбутися певні гуманітарні рухи, наприклад звільнення заручників, щоби поставити галочку в питанні прогресу Мінська.

"Далі Україну спробують примусити до голосувань політичного блоку. Без вирішення безпекового блоку і питання кордонів. Далі в січні з РФ знімуть санкції, бо ж Європа від Лісабону до Сибіру. Правда, Україна за право бути частиною Європи заплатила життями тисяч найкращих наших героїв. І десятки наших найкращих сидять в тюрмах Сибіру. Але Європі то мало цікаво. Цим на повну скористається Путін. Україна - не остання його жертва", - написала вона.

Зустріч Путіна і Макрона. Путіну не просто допомогають зберегти обличчя, все набагато гірше. Європейські лідери...

Опубликовано Iryna Gerashchenko Вторник, 20 августа 2019 г.

Нагадаємо, раніше журналістка CNN Кайлі Атвуд повідомила, що президент США Дональд Трамп та французький лідер Еммануель Макрон домовилися, що вони хочуть запросити Росію до участі у саміті країн "Великої сімки" (G7) 2020 року. Офіційного підтвердження інформації наразі немає.

Нещодавно президент США вчергове висловив думку, що РФ повинна бути представлена серед найвпливовіших країн світу. "Я думаю, більш доцільним було б", - прокоментував він ідею повернення РФ до G7. Ця заява пролунала напередодні чергового саміту лідерів Франції, Німеччини, Великої Британії, Італії, Канади, США та Японії. Він має відбутися 24-26 серпня у Франції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація