Повірений США у справах України розповів, що зустріч Трампа і Зеленського відбудеться "вже скоро"

Повірений США у справах України розповів, що зустріч Трампа і Зеленського відбудеться "вже скоро"

Фото: УНІАН

Вільям Тейлор сподівається, що після зустрічі президентів відносини країн стануть міцнішими.

Президент США Дональд Трамп і президент України Володимир Зеленський зустрінуться вже скоро.

Про це заявив тимчасово повірений США у справах України Вільям Тейлор в інтерв`ю "Європейській правді".

"Найважливішим у наших відносинах є те, що США продовжують надавати Україні підтримку – політичну, економічну, демократичну, безпекову. Хоча зустрічі також важливі, і добре, що президенти зустрінуться. Це станеться вже скоро", - наголосив він.

За словами Тейлора, для цього буде нагода у наступні тижні у Варшаві і Нью-Йорку.

"Тоді обидва президенти перебуватимуть в одному місті. До того ж, ви чули, як минулого тижня президент Трамп добре відгукнувся про президента Зеленського та запевнив, що зустріч відбудеться", - сказав він.

Також Тейлор зазначив, що немає жодних перепон для прийняття Зеленського у Білому домі.

"Жодних перепон, крім питання графіку. Обидва президенти явно зацікавлені у зустрічі, але обидва – зайняті люди, знайти час було непросто. Я знаю, що узгодження зустрічі відбувається, і єдине, що лишається, – це питання графіку", - додав повірений США у справах України. 

Водночас Тейлор уточнив, що у Варшаві чи у Нью-Йорку буде коротка зустріч.

"Це буде можливість для президентів сказати "Hello!" один одному, особисто обмінятися привітаннями. Можливо – поділитися однією-двома ідеями. А справжня, повноцінна зустріч відбудеться після того. Я сподіваюся, що вона буде за місяць чи два у Вашингтоні. От саме тут буде реальне, змістовне спілкування президентів", - резюмував він, висловивши сподівання, що після цієї серії зустрічей відносини США та України стануть міцнішими.

Нагадаємо, раніше Трамп заявив про можливість укладення угоди між Зеленським та Путіним. Про яку саме угоду йдеться, що вона передбачатиме - президент США не уточнив.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація