Позитивні сигнали: Зеленський провів перші зустрічі з президентами і гостями з ЄС

Позитивні сигнали: Зеленський провів перші зустрічі з президентами і гостями з ЄС

Фото: Сайт президента України

Новий глава держави приступив до виконання своїх обов’язків.

У перший день на посаді президент Володимир Зеленський провів низку міжнародних зустрічей. Серед його гостей була, зокрема, президент Естонії Керсті Кальюлайд.

Зеленський подякував колезі за підтримку її країною територіальної цілісності та євроінтеграційних прагнень України. Президент також наголосив на лідерстві Естонії у впровадженні сучасних технологій і висловив зацікавлення у співпраці з цією країною у сфері ІТ та зміцненні кіберзахисту. "Ми продовжуємо бути вашими друзями", - запевнила Кальюлайд.

Залишився задоволеним зустріччю з українським лідером і віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович. У твітері представник ЄС повідомив, що передав Зеленському запрошення відвідати інституції ЄС. Майбутній візит Шефчович назвав "шансом підтвердити наше тісне партнерство", а також надсиланням "позитивного сигналу напередодні саміту Україна-ЄС", який заплановано на середину цього літа. Присутній у Києві посадовець позитивно відгукнувся про озвучені Зеленським наміри і плани на посаді. "Ми позитивно відзначили намір президента продовжувати модернізацію України, продовжувати шлях реформ, який український народ і український уряд вибрали кілька років тому", - зауважив Шефчович.

Крім того, 20 травня Зеленський зустрівся з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі. Український президент розповів грузинській колезі про свої пріоритети. "Чому наша команда пішла в політику? Виклик номер один для нас – припинення вогню на Сході, де щодня гинуть наші люди", – зазначив він і додав, що одним із викликів для країни є перемога над корупцією. "У цьому питанні досвід Грузії є для нас прикладом", – констатував Зеленський.

Путін не вітатиме Володимира Зеленського з інавгурацією

Путін не вітатиме Володимира Зеленського з інавгурацією
Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація