Працівників ЗМІ та громадських активістів можуть змусити подавати е-декларації

Працівників ЗМІ та громадських активістів можуть змусити подавати е-декларації

Фото: УНІАН

Відповідна пропозиція надійшла від Комітету з питань запобігання та протидії корупції.

Під час засідання депутатів Комітету з питань запобігання та протидії корупції парламентарям запропонували прийняти поправку до закону, яка зобов'язує працівників ЗМІ та громадських активістів подавати електронні декларації. Про це повідомляє "Українська правда".

Відповідну рекомендацію внесла депутат від "Народного Фронту" Тетяна Чорновол.

Як повідомляється за це рішення народні обранці проголосували у середу 22 березня.

Зазначається, що під час засідання комітету між депутатами постійно виникали непорозуміння, оскільки депутати самі часто не розуміють за що голосують.

Так після голосування поправки щодо декларацій працівників ЗМІ депутат з фракції БПП Андрій Немировський зазначив: "Я хочу внести зауваження, щоб за цю поправку ми проголосували до моменту про засоби масової інформації".

Своєю чергою, голова Комітету Єгор Соболєв йому відповів: "Та ви самі проголосували за засоби масової інформації і ваш голос став вирішальним". Пізніше на своїй сторінці у Facebook Соболєв написав, що такими поправками "клептократія" "пробує зіпсувати створене нами антикорупційне законодавство. Причому безглуздими методами".

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко запропонував депутатам Верховної ради скасувати необхідність подання електронної декларації мобілізованими військовими та контрактниками у зв'язку з необхідністю їхньої присутності у місцях проходження служби. Наступного дня ідея була підтримана депутатами ВР.

Повʼязані теми:

Наступна публікація