"Працює професійно, та в інший бік": Зеленський хоче повністю перезавантажити судову систему в Україні

"Працює професійно, та в інший бік": Зеленський хоче повністю перезавантажити судову систему в Україні

Фото: УНІАН

На думку президента, українська судова система працює несправедливо, і це потрібно виправити.

В Україні потрібно повністю перезавантажити судову систему.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю для фільму "Рік президента Зеленського".

"Я впевнений в тому, що багато суддів нормальних і чесних дійсно професійних. Але за всі ці роки вибудувана така судова система, вона не працює справедливо. Вона може і працює професійно, але в інший бік. Тому ми її хотіли перезавантажити. Судову реформу підготували. Складно. Ми це зробимо", - сказав він.

Також Зеленський нагадав про справи екснардепа Сергія Пашинського і колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

"Пашинський, Свинарчук... І ще багато прізвищ там є. Дійсно, є і кримінальні авторитети, добре попрацювала СБУ. А потім суди їх відпускають. Судову систему в Україні повністю треба перезавантажити", - додав президент.

Нагадаємо, 16 жовтня Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому президентський законопроєкт №1008 про судову реформу. За документ проголосували 236 нардепів. Закон передбачає скорочення кількості суддів, створення етичної комісії, запровадження нового порядку формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів та розширення переліку посад, на які поширюється люстрація.

Своєю чергою Верховний суд просив Зеленського заветувати президентську судову реформу. Так само розкритикували законопроєкт представники Європейського союзу та країн "Великої сімки".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Затримання Гладковського
Наступна публікація