"Працюємо над посиленням санкційного режиму": у Польщі зробили заяву через агресію РФ проти України

"Працюємо над посиленням санкційного режиму": у Польщі зробили заяву через агресію РФ проти України

Фото: Associated Press

Країна працює над посиленням санкцій проти РФ.

У Польщі стурбовані ескалацією активності російських військ біля кордону з Україною, а тому опрацьовують активні заходи щодо посилення санкцій проти РФ за агресивні дії.

Про це йдеться у заяві МЗС Польщі, повідомляє РАР.

У польському міністерстві наголошують, що заплановані на квітень навчання армії РФ можуть посилити напруженість біля українських кордонів. Утім, у МЗС Польщі запевнили, що своє майбутнє головування в ОБСЄ країна використовуватиме для деескалації конфлікту на Донбасі.

"Нашу стурбованість, також як і союзників, викликає зосередження російських військ поблизу українських кордонів, в тому числі в окупованому Криму та на Чорному морі", - сказано в заяві.

Зазначається, що конфронтаційна політика Росії, яка традиційно підтримується демонстративними рухами військ і провокативними військовими навчаннями, а також широкомасштабна й агресивна дезінформаційна політика "особливо яскраво проявляється у місцях, де легко перекласти провину за ескалацію на іншу сторону".

"Польща постійно працює над посиленням санкційного режиму ЄС проти Росії через її агресивну політику в Україні", - повідомили у МЗС Польщі.

Там також наголосили, що на Донбасі все частіше трапляються випадки дуже інтенсивних, провокативних обстрілів з боку нелегальних збройних формувань, підтримуваних Росією.

"Це призводить до серйозних інцидентів, в результаті яких гинуть українські солдати", - додали польські дипломати.

Нагадаємо, речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у РФ не збираються рухатися до війни з Україною, попри стягування російських військ і загострення на Донбасі. 

Тим часом у зоні проведення ООС через обстріли бойовиків 10 квітня загинув військовослужбовець 92-ї окремої механізованої бригади Андрій Теперик.

Новини з фронту: Генштаб Збройних Сил заявив, що Україна не готується наступати на Донбас

Новини з фронту: Генштаб Збройних Сил заявив, що Україна не готується наступати на Донбас

Повʼязані теми:

Наступна публікація