Представники G7 планують запросити на зустріч щодо Афганістану РФ і Китай

Представники G7 планують запросити на зустріч щодо Афганістану РФ і Китай

Фото: Associated Press

Переговори можуть розпочатися 8 вересня.

Міністри закордонних справ держав Великої сімки (G7 — ред) планують провести на наступному тижні зустріч, головною темою якої стане ситуація в Афганістані.

Про це в ефірі японському телеканалі NHK заявив глава МЗС Японії Тосиміцу Мотегі.

"Для обговорення ситуації в Афганістані Група семи наступного тижня проведе переговори на рівні керівників зовнішньополітичних відомств. На них також повинні будуть присутні представники Росії, Китаю та інших країн", — зазначив він, додавши про важливість участі в такій зустрічі делегацій з РФ і КНР, "у яких є певний вплив на Афганістан".

За словами Мотегі, консультації, на які зберуться дипломати більш ніж з 20 країн, будуть організовані в онлайн-форматі держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Глава МЗС Японії додав, що вони можуть відбутися вже 8 вересня.

Нагадаємо:

  • Сполучені Штати завершили виведення своїх військ з Афганістану — з Кабула вилетів останній американський літак. Військова операція, що тривала 20 років, — завершена, це підтвердили в Пентагоні. За два тижні евакуювали понад 120 тисяч людей. Водночас в Афганістані залишилося більше сотні американців, які не змогли дістатися до аеропорту Кабула. Так само як і тисячі афганців, які співпрацювали з США.
  • Міністерство закордонних справ України повідомило, що евакуація громадян з Афганістану продовжиться після 31 серпня. Маршрути повернення українців можуть бути скориговані в залежності від розвитку ситуації в аеропорту Кабула.

Читайте також:

Новини світу: лідер руху "Талібан" став верховним керівником Афганістану

Новини світу: лідер руху "Талібан" став верховним керівником Афганістану

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Талібан захопив Афганістан
Наступна публікація