Президент призначив командувача Нацгвардії і його заступників

Президент призначив командувача Нацгвардії і його заступників

Фото: УНІАН

У Балана буде троє нових заступників.

Микола Балан призначений командувачем Національної гвардії України. Першим заступником командувача Національної гвардії України став Володимир Кондратюк. Ще двома заступниками призначені Юрій Лебедь і Руслан Дзюба.

Відповідні укази опубліковані на сайті президента України.

Призначення Балана на посаду привітав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Це гідна людина, яка має високий рівень професіоналізму, бойовий досвід та довіру військових", - написав він на своїй сторінці у Twitter.

Микола Балан народився на Прикарпатті. Навчався у Саратовському вищому військовому командному Червонопрапорному училищі ім. Дзержинського МВС СРСР. 2003 року закінчив Національну академію прикордонних військ України з відзнакою. У квітні указом президента Петра Порошенка був призначений заступником командувача НГУ. 

Попередній командувач НГУ Юрій Аллеров є фігурантом антикорупційного розслідування. Його і ще низку посадовців підозрюють у розтраті 81 млн грн, які були виділені на придбання житла нацгвардійцям. Слідство встановило, що в 2000-х роках Нацгвардія і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини повинні були побудувати житловий комплекс з вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія повинна була отримати в житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.Однак згодом, у 2016-2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро "Бориспільська").

Згодом Аллерова суд відпустив під заставу у розмірі 4,8 млн грн.

Зеленський звільнив 15 голів облдержадміністрацій

Зеленський звільнив 15 голів облдержадміністрацій

Повʼязані теми:

Наступна публікація