"Президент його помилує". Нардепи "Слуги народу" у Раді листувалися про звільнення Гончарука

"Президент його помилує". Нардепи "Слуги народу" у Раді листувалися про звільнення Гончарука

Фото: УНІАН

Арахамія раніше казав, що фракція підтримає рішення гаранта.

Народний депутат від фракції Слуга народу Анатолій Драбовський під час листування у WhatsApp на засіданні Верховної Ради написав про те, що президент України Володимир Зеленський "помилує" прем'єр-міністра Олексія Гончарука, який написав заяву про відставку. 

Фотограф Цензор.Нет зробив світлини смартфона Драбовського. На ньому можна прочитати таке повідомлення: "Арахамія (голова фракції "СН" - Ред.) нас запевнив, що президент його помилує".

Смартфон Драбовського / Фото: Цензор.нет

Тим часом інша народна обраниця від "Слуги народу" - Галина Третьякова – у парламенті переписувался з абонентом, підписаним як Олексій Гончарук. Йому вона висловлювала свою підтримку.

"- Дякую, Галечко)) Звичайно не буду. Важлива позиція фракції.

- Ми ЗА тебе !

- У тобі я не сумніваюся)) Питання хто МИ))

- 70-80 ... Працюємо далі. Життя ..."

Смартфон Третьякової / Фото: Цензор.нет

Нагадаємо, 15 січня на YouTube-каналі "Как обмануть президента" виклали два аудіозаписи. На них - нібито розмови під час наради в прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Вказано, ніби також записані голоси міністерки фінансів Оксани Маркарової, голови Нацбанку Якова Смолія, першої заступниці голови Нацбанку Катерини Рожкової, заступниці керівника Офісу президента Юлії Ковалів (заперечила, що то була вона). Голоси розмовляли про курс долара, а також інші економічні питання перед зустріччю із президентом Володимиром Зеленським. У розмові лунали образливі характеристики на адресу керівника держави - мовляв, він нічого не тямить в економіці.

Під час засідання фракції увечері 15 січня депутати "Слуги народу" активно обговорювали питання недовіри Гончаруку після оприлюднення скандальних аудіозаписів. Це підтвердила також і депутатка Ірина Верещук. За її словами, було проведено сигнальне голосування про відставку Гончарука, однак голосів не вистачило. Наступного дня, 16 січня,  YouTube-канал "Как обмануть президента" зі скандальними записами був видалений. Тепер залиті відео передивитися не можна, а замість них з'явився напис: "Це відео не доступне, оскільки користувач, який завантажив його, закрив свій обліковий запис YouTube". 

Вранці 17 січня Гончарук повідомив, що написав заяву про відставку і передав її Зеленському.  

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація