Президентські вибори в Україні можуть відбутися не в березні, а в червні 2019 року – політичний оглядач

Президентські вибори в Україні можуть відбутися не в березні, а в червні 2019 року – політичний оглядач

Фото: УНІАН

Свою "математику" з цього питання запропонував Павло Нусс.

Вибори президента України можуть бути перенесені. Про це заявив політичний оглядач Павло Нусс, ідеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

Він пояснив, що українські політики орієнтуються на дату проведення чергових виборів глави держави 31 березня наступного року, а насправді п’ять років повноважень Петра Порошенка на цій посаді спливуть тільки 7 черня, бо, згідно зі статтею 104 Конституції, початком повноважень президента є дата, коли він склав присягу у парламенті. Порошенко переміг на позачергових виборах у травні 2014-го, а присягу склав саме 7 червня.

Політичний оглядач Павло Нусс заявляє, що вибори президента України будуть перенесені

Політичний оглядач Павло Нусс заявляє, що вибори президента України будуть перенесені

Таким чином, на думку Нусса, чергові вибори очільника держави і верховного головнокомандувача мають відбутися не 31 березня, а 9 червня 2019 року. Однак проблема полягає в тому, що політтехнологи вважають літо мертвим сезоном, а вибори під час масових відпусток – найсприятливішою порою для чорних технологій. Поінформований про це Нусс уже передбачає протест опозиції та розмови про формування громадської думки щодо неконституційності дати виборів 31 березня.

Як повідомлялося, 7 серпня президент України Петро Порошенко доручив Раді національної безпеки і оборони України провести засідання, присвячене протидії втручанню в українські вибори. "У наступному році нас, Україну, і багатьох наших партнерів очікують важливі вибори, які визначатимуть темпи і якість нашого розвитку і взаємодії на середньострокову перспективу. Доручаю РНБО передбачити окреме засідання щодо протидії втручання у вибори", - заявив Порошенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація