"Зі всієї любові до росіян": Лукашенко зібрався розвивати в Білорусі "хороший націоналізм"

"Зі всієї любові до росіян": Лукашенко зібрався розвивати в Білорусі "хороший націоналізм"

Фото: Associated Press

На його думку, "хороший націоналізм" — це те, що "залишиться в пам'яті як власні традиції".

Олександр Лукашенко заявив, що хоче розвивати в країні "хороший націоналізм" за рахунок власних традицій, які відрізняють білорусів від інших, зокрема й від росіян. 

Про це він сказав, спілкуючись з артистами Купалівського театру, передає БЕЛТА. 

"Я вважаю, що націоналізм — це не балаканина на мові (білоруській мові. - Ред.). А це робити те, що залишиться в пам'яті. Я завжди прагну до того, щоб у нас були певні традиції...", - сказав Лукашенко і перелічив кілька таких "традицій": щорічне звернення президента з посланням до парламенту і народу і Всебілоруські народні збори, які проходять раз на 5 років.

"Ви (артисти Купалівського театру. - Ред.) теж стали доброю, навіть не традицією, ви — символ нашого народу. Тому завжди треба створювати те, що тебе відрізнятиме від інших. І в цьому буде хороший націоналізм, за що мене в Росії іноді критикують і дорікають. Але я кажу: я ж президент Білорусі", - наголосив Лукашенко.

Він також додав, що "зі всієї любові до росіян", він все ж робитиме все, що треба білорусам.

"Зі всієї любові до росіян, я — президент Білорусі. Тому я буду робити все, що треба нашим білорусам, те, що нас буде відрізняти. Від росіян теж", - сказав він і заразом додав, що вважає багатством народу Білорусі зокрема знання двох мов — російської і білоруської, від чого, за словами Лукашенка, "у жодному разі не можна відмовлятися".

Нагадаємо, 22 лютого, Олександр Лукашенко знов полетить до Володимира Путіна в Сочі на аудієнцію. Хоч нелегітимний білоруський президент і каже, що просити грошей у хазяїна Кремля не буде, насправді йдеться про $3 млрд кредиту на добудову Білоруської АЕС на кордоні з Литвою. Москва на це дивиться доволі скептично. Там не приховують бажань позбутися Лукашенка, який став токсичним вже для самого Путіна. 

Проте, на тлі згасання протестних настроїв, Лукашенко затягує транзит влади. Хоч він й пообіцяв не балотуватися на наступних президентських виборах, які ще невідомо коли будуть, перерозподіл повноважень від президента до парламенту та уряду в його інтерпретації швидше фікція. Коли Лукашенко віддасть владу, та як Путін може використати це проти України — читайте у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Наступна публікація