Прихильники Саакашвілі маршем проведуть його від суду додому

Прихильники Саакашвілі маршем проведуть його від суду додому

Фото: Reuters

Політика відпустили без усіляких умов, тож він вільний у пересуваннях.

Одразу по завершенні судового засідання з обрання запобіжного заходу для Міхеіла Саакашвілі головний фігурант справи дав прес-конференцію. Він прокоментував вердикт, яким було відхилено клопотання прокуратури та звільнено політика, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Прихильники Саакашвілі бурхливо відреагували на рішення Феміди – трансляцію вони дивилися на телеекрані під будівлею суду. Соратник Давід Сакварелізде заявив, що учасники акції планують маршем провести лідера додому – на Костьольну, де Саакашвілі минулого тижня на даху будинку переховувався від слідчих. Це місце знаходиться на відстані близько кілометра від будівлі Печерського суду.

Як повідомлялося, екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі обрали запобіжний захід. Його просто в залі суду відпустили на волю без жодних умов. Таке рішення оголосила суддя Печерського суду Лариса Цокол. Ця суддя раніше звільняла з-під варти Геннадія Корбана та переводила його під домашній арешт. Також Цокол була однією із суддів над депутатом Ігорем Мосійчуком, однак тоді адвокати домоглися її відводу. Одне з найскандальніших рішень 2004 року, стосовно Олексія Пукача, якого тоді звинувачували у вбивстві журналіста Георгія Ґонґадзе – Цокол скасувала постанову про відкриття стосовно генерала кримінального провадження. 

Кореспондент ТСН Ольга Кошеленко

Суддя Печерського суду оголосила рішення у справі Саакашвілі

Суддя Печерського суду оголосила рішення у справі Саакашвілі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація