Прихована камера зняла, як син Авакова домовляється про закупівлю рюкзаків для МВС – ЗМІ

Прихована камера зняла, як син Авакова домовляється про закупівлю рюкзаків для МВС – ЗМІ

Син Авакова нібито "засвітився" на скандальному відео / Фото: facebook.com/alex.avakov

Після розмови для МВС справді придбали партію рюкзаків. 

В Інтернеті опублікували відеозаписи, що нібито свідчать про оборудки сина глави МВС Олександра Авакова із закупівлями рюкзаків для підрозділів МВС.

Ролик, на якому чоловік, схожий на сина міністра, домовляється із колишнім заступником голови МВС Сергієм Чеботарем у його кабінеті, нібито був знятий 3 грудня 2014 року. Оприлюднив його користувач відеохостингу YouTube із ніком Sans Corruption.

Журналісти програми "Схеми" провели власне розслідування вказаного відео та підтвердили, що воно може бути справжнім та свідчити про злочини у сфері державних закупівель.

На ролику Чеботар нібито питає у сина Авакова, скільки рюкзаків він збирається поставити до Нового року.

"Тоді давай так, ти замовляй. Замовляй на наступну партію – скільки там, 2 тисячі? Замовляй нам 2 тисячі, а я одразу після Нового року їх у тебе куплю", - йдеться на відео.

Діалог можна почути на 2.22. Увага, на ролику міститься ненормативна лексика.

Примітно, що діалог на відео датовано груднем 2014 року, а вже у лютому 2015-го МВС дійсно закупило рюкзаки. Відповідні дані є на сайті Державних закупівель. Однією із компаній, яка виграла тендер, є фірма "Дніпровенд" у Дніпропетровську. Журналісти намагалися зясувати подробиці щодо вказаної орагнізації, але за фактичною адресою - на вулиці Столєтова, 21к, заявили про те, що компанією вже цікавилася податкова.

"До нас із цього питання приходила податкова інспекція, вони теж її шукали... Ми офіційно відповіли податковій, що в лютому 2015 року договір оренди розірвано, борги всі погашені цією фірмою, і її немає", – відповіли представникам ЗМІ.

За даними журналістів, на момент перемоги у тендері на виготовлення рюкзаків у самому МВС уже майже рік тривало розслідування щодо діяльності вказаної компанії як конвертаційного центру. За рюкзаки було перераховано 14,5 мільйона гривень державних коштів.

Закупівлі здійснила сумнівна фірма / Фото: "Схеми"

"Схеми" телефоном звернулися за коментарем до самого Олександра Авакова. Він заявив, що вперше чує про існування скандального відео і не може пригадати, чи був у кабінеті Чеботаря у вказану дату.

"Ніякого стосунку ні я, ні хтось із членів моєї сім'ї до цього не має. Я не розумію, чесно-чесно, ось не розумію, про яке відео ви говорите… Мені це не цікаво. Мені не цікаво допомагати Вам робити Вашу роботу. Вибачте, звичайно, до побачення", - сказав він у розмові із журналістом. 

Причетність родини до закупівлі спростовував і сам міністр. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що головна військова прокуратура шукає в українському Google, хто розмістив інформацію на сервісі Youtube з компроматом на колишнього заступника голови Міністерства внутрішніх справ Сергія Чеботаря

Сергій Чеботар виявився причетним до скандалу з земельними ділянками в селі Лісники і до побиття журналістів каналу Zik

Так, 28 квітня у селі Лісники біля будинку екс-заступника міністра внутрішніх справ невідомі напали на знімальну групу. Нападники побили оператора, розбили техніку і втекли з місця інциденту.

Чеботар зазначив, що пішов у відставку "у зв'язку із систематичним цькуванням у вигляді замовних публікацій наклепницького характеру".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація