"Приватне поліграф-шоу". Арахамія розповів, як відбуватиметься перевірка з Дубінським

"Приватне поліграф-шоу". Арахамія розповів, як відбуватиметься перевірка з Дубінським

Фото: УНІАН

За словами нардепа, запитання на перевірку формував відомий поліграфолог.

Голова парламентської фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що перевірка на поліграфі триватиме приблизно три години, а коштуватимуть послуги 2000-3000 гривень.

Про це він заявив під час брифінгу.

"Десь на Грушевського, біля готелю "Київ" (відбудеться перевірка на поліграфі - прим.ред.), це Дубінський організовує. Я збирався організовувати свою логістику, так і зробимо. Є декілька українських організацій - СБУ, Головне управління розвідки, НАБУ, - в яких є поліграфи. Потрібно тільки знайти правовий механізм, як ми можемо звернутися. І всі пройдуть. Але пан Дубінський запросив мене на приватне поліграф-шоу. Я сказав: "Так". Я ініціатор взагалі перевірки на поліграфі. Я в Міністерстві оборони побудував фактично за допомогою іноземних партнерів Центр тестування на поліграфі, тому я такий євангеліст застосування поліграфа будь-де, коли є питання", - наголосив він.

За словами Арахамії, після того, як розпочався скандал через законопроєкти про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості, нардепи почали звинувачувати один одного у лобіюванні своїх інтересів.

"Я запропонував - давайте всі зафіксуємо свою версію, а потім верифікуємо за допомогою поліграфа. Я не мав жодного стосунку до цих законопроєктів. Сьогодні (23 жовтня - прим.ред.) ми з паном Дубінським йдемо на публічний поліграф. Я взагалі не розумію, як зробити публічний поліграф. Тому що я декілька разів проходив. Це 2,5-3 години в нормальному форматі. На аналіз пройденого поліграфа треба півгодини. Але давайте подивимось, я сам іду без підготовки", - додав він.

Водночас нардеп зазначив, що похибка поліграфа становить 3%.

Окремо Арахамія розповів, що запитання на перевірку формував відомий поліграфолог.

"Я не знаю запитань. Формування запитань - це завжди прерогатива поліграфолога, бо є якась методологія проведення тестування на поліграфі. Дубінський запропонував, я подивився в гуглі сам про нього, це відомий поліграфолог, в мене немає підстав казати, що це свій якийсь поліграфолог", - зауважив нардеп.

До того ж Арахамія запевнив, що послуги перевірки на поліграфі оплатить сам.

"Я свій детектор буду оплачувати. Коли я тестував у бізнесі, це було десь 2000-3000 грн за тестування. Сьогодні я готовий сам заплатити, і за пана Дубінського, я його "пригощу", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше САП через поширену в ЗМІ інформацію відкрила кримінальне провадження за фактом можливої корупції серед народних депутатів. Розслідується можливе одержання хабара 11 народними депутатами, членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що депутати фракції "Слуга народу", а саме члени фінансового комітету, мають пройти детектор брехні. Усе через те, що комітет завалив антикорупційний законопроєкт. Своєю чергою екснардеп Сергій Лещенко заявив, що за це депутати від "Слуги народу" могли отримати до 30 тисяч доларів. 

Йдеться про законопроєкт № 2047 "Про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості". Він пропонує скасувати роботу так званих електронних майданчиків, через які оцінювачі та нотаріуси зобов'язані подавати звіти про оцінку нерухомості до Єдиної бази. Послуга платна, ціна коливається від 680 до 1800 грн за одну операцію. "Станом на 18.07.2019 р. з населення на користь майданчиків було стягнуто щонайменше 584,8 млн грн, тобто понад мільйон гривень на день "з повітря", - заявляють автори проєкту, якими є депутати від "Слуги народу" і "Голосу". Водночас чинні електронні майданчики ЗМІ повʼязують із народним депутатом Антоном Яценком.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Конфлікт у "Слузі народу"
Наступна публікація