Приватні адвокати Януковича слідом за державним подали апеляцію на його вирок

Приватні адвокати Януковича слідом за державним подали апеляцію на його вирок

Фото: Associated Press

Вони також подали скаргу на державного адвоката президента-втікача.

Адвокати АО Aver Lex, які захищають у суді президента-втікача Віктора Януковича, подали апеляцію на його вирок.

Про це повідомляє прес-служба адвокатського об’єднання.

"Із правової точки зору вирок Оболонського районного суду повністю незаконний і необґрунтований, оскільки заснований на сфальсифікований справі. Однобока позиція суду в оцінці доказів, численні серйозні порушення норм кримінального законодавства - все це викладено на більш, ніж 190 сторінках нашої апеляційної скарги", - заявив адвокат Віталій Сердюк.

За його словами, вирок суду – це "інструмент політичного переслідування" Януковича, а чинна влада намагається представити це як власну перемогу.

Окрім цього, адвокати Януковича подали скаргу на дії державного захисника президента-втікача Юрія Рябовола, який теж подав апеляцію на вирок. За їхніми словами, Янукович неодноразово відмовлявся під послуг державного адвоката.

"Стосовно адвоката Юрія Рябовола вже подана заява про скоєння ним злочину, передбаченого статтею 400-1 Кримінального кодексу України - представництво в суді без повноважень, а також скарги до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури України про притягнення його до дисциплінарної відповідальності - позбавлення права займатися адвокатською діяльністю", - йдеться у заяві Aver Lex.

Нагадаємо, 24 січня президента-втікача Віктора Януковича засудили до 13 років ув'язнення за держзраду. Його визнали винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України. Пряму вину Януковича у розв’язанні війни і відокремленні Криму та окупації частини Донбасу прокурорам довести не вдалося, адже судді вирішили, що Янукович міг не знати про ці плани Кремля.

Одкровення Януковича: ТСН.Тиждень зібрав найкращі перли з прес-конференції президента-втікача

Одкровення Януковича: ТСН.Тиждень зібрав найкращі перли з прес-конференції президента-втікача

Повʼязані теми:

Наступна публікація