Про Порошенка, жарти з себе і Росії. Перша прес-конференція Зеленського після перемоги 21 квітня

Про Порошенка, жарти з себе і Росії. Перша прес-конференція Зеленського після перемоги 21 квітня

Фото: Associated Press

Кандидат у президенти запевнив, що у своїй діяльності керуватиметься думками людей і проситиме журналістів допомогти.

Володимир Зеленський провів першу прес-конференцію після оголошення даних екзит-полів, згідно з якими він переміг на виборах президента України. Він відповів на низку питань журналістів. 

Про привітання Порошенка

"Щойно привітав, і я дуже вдячний президентові України Петру Порошенку, щойно він мене привітав з перемогою, і я йому дуже вдячний і сказав, що я можу розраховувати на його допомогу у будь-який час. Він визнав перемогу мою і моєї команди", - заявив Володимир Зеленський.

Про місце роботи

"Так, я не хочу там працювати. Дайте мені туди спочатку потрапити. Місце повинно бути відкритим. Ми дуже хочемо скоротити Адміністрацію президента. Я не хотів, щоб у Києві не було трафіку. Тому я хотів би знайти таке місце в Києві або біля Києва, щоб не було якихось кортежів. Я хочу позбавитися кортежу загалом. Знайдемо місце".

Про "95 Квартал" і жарти з себе

"До жартів я ставлюся чудово. Ми живемо в демократичній країні. Жарти повинні бути, тоді ти розумієш твої помилки, проблеми в Україні... У нас ("Квартал 95") багато талановитих хлопців, тому вони знайдуть (заміну - Ред.)".

Про кадрову політику

"Із приводу кадрових призначень буде окремо прес-конференція... Луценко - це стара команда. Ми будемо призначати нових людей. Нових людей. І це стосується не тільки до Луценка".

"Із приводу Генерального штабу у нас є дуже серйозні хлопці, які мають авторитет в армії. Це чинні генерали. Ви обов'язково їх побачите. Побачите весь склад команди Володимира Зеленського. Я не маю права називати їхніх імен, тому що є домовленості з цими генералами. Це дуже серйозна історія", - оголосив він.

Відносини з Росією

"Ми діятимемо в будь-якому випадку в нормандському форматі. Ми будемо подовжувати мінський процес. Ми будемо його перезавантажувати. Я думаю, що у нас будуть кадрові заміни. У будь-якому випадку ми будемо подовжувати мінський напрям і йти до кінця, щоб припинити вогонь. Найголовніше для нас - повернути наших хлопців живими. Для нас зараз завдання номер один - повернути всіх наших політв'язнів, військовополонених моряків", - сказавши він.

Про інформаційну війну

"Ми будемо проводити дуже потужну інформаційну війну. Ми будемо з вами розмовляти не півгодини, не годину. Ми розповімо вам наш детальний план. У нас є план дій".

Про українську мову

"Я повинен захищати українську мову. Я повинен як гарант захищати українську мову. Я це робитиму".

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація