Про явку та результати: головні цифри другого туру президентських виборів в Україні

Про явку та результати: головні цифри другого туру президентських виборів в Україні

Фото: УНІАН

Перемогу на них, за даними екзит-полів, здобув Володимир Зеленський.

За даними екзит-полів, перемогу на президентських виборах в Україні здобув Володимир Зеленський. Він обійшов свого опонента, чинного президента Петра Порошенка більш, ніж вдвічі.

Фото: ТСН.ua

Явка на виборах, за даними 198 із 199 ТВО, становить 62,06%. Найбільшу явку зафіксували у Львівській області, а найменшу – у Закарпатській.

Згідно з даними екзит-полу ТСН, за Зеленського проголосували 72,8% виборців, а за Порошенка – 27,2%.

Президент Порошенко під час промови у штабі визнав свою поразку та привітав Зеленського із перемогою. Також він пообіцяв йому допомогу у разі потреби. Загалом промова Порошенка тривала 27 хвилин.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Згідно з даними Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%.

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу.

Водночас, сам Зеленський вже встиг дати першу прес-конференцію після оприлюднення даних екзит-полів, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

Брифінг спікера Зеленського та майже пустий Мистецький арсенал – ситуація в штабах кандидатів

Брифінг спікера Зеленського та майже пустий Мистецький арсенал – ситуація в штабах кандидатів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація