Продан відсторонив голову Одеської митниці від виконання обов'язків

Продан відсторонив голову Одеської митниці від виконання обов'язків

Продан відсторонив голову Одеської митниці від виконання обов'язків

Фото: facebook/Vlasov

Олександр Власов відсторонений на період службового розслідування.

В. о. голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослав Продан відсторонив від посади начальника Одеської митниці Олександра Власова на період службового розслідування крадіжки 37 контейнерів із тканиною та іншими товарами, передає  у середу, 22 серпня, Інтерфакс-Україна.

"Я віддав доручення підрозділу внутрішньої безпеки центрального апарату ДФС на проведення службового розслідування. Для неупередженості дій на період цього розслідування відсторонити керівника Одеської митниці від виконання ним обов'язків. Третє: у мене є всі підстави стверджувати про причетність до цього злочину співробітників Генеральної прокуратури України. Я звертаюся із заявою до НАБУ щодо проведення неупередженого розслідування", - сказав Продан на прес-брифінгу.

При цьому Продан заявив, що озвучена 21 серпня генеральним прокурором Юрієм Луценком інформація про виявлення в складських приміщеннях 37 контейнерів неврахованого товару потребує уточнення.

"Факт виявлення, арешту і подальших дій здійснювався і проводився виключно співробітниками ДФС України. Наголошую: виключно співробітниками ДФС України", - сказав він.

Продан підтвердив, що під час розслідування співробітники ДФС встановили причетність до крадіжки контейнерів групи Амінєва-Сердюка. "До речі, останній досі працює в Генеральній прокуратурі... До останнього часу цей співробітник працює, більше того - в підрозділі, що здійснює нагляд за роботою митниці", - уточнив в. о. голови ДФС.

За його даними, у вкрадених контейнерах, окрім тканини, була також техніка, трактори, запчастини, інші товари.

Нагадаємо, 21 серпня Луценко заявив, що співробітники ДФС і податкової міліції виявили 100 тис. тонн тканини на суму 150 млн доларів без жодних документів про походження товару. Цей товар було виявлено під час розслідування крадіжки 37 контейнерів з Одеської митниці.

Крім того, Луценко в інтерв'ю "Українській правді" заявив, що має персональні претензії до в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана.

Уряд та силовики розробили план боротьби із свавіллям на митниці

Уряд та силовики розробили план боротьби із свавіллям на митниці

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація