Прокуратура взялася за команду Черновецького: екс-посадовців підозрюють у розкраданні земель заказника

Прокуратура взялася за команду Черновецького: екс-посадовців підозрюють у розкраданні земель заказника

Фото: УНІАН

Правоохоронці провели обшуки в людей колишнього мера.

Екс-посадовцям команди колишнього мера Києва Леоніда Черновецького повідомили про підозру у розкраданні земель у заказнику "Жуків острів".

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

"У середу, 22 лютого 2017, слідчі столичної прокуратури спільно з оперативниками УЗЕ в м. Києві ДЗЕ Нацполіції України провели 25 обшуків в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом прийняття незаконних рішень Київрадою часів Леоніда Черновецького", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, йдеться про незаконне відчуження у 2007-2009 роках 45 га землі на території заказника місцевого значення "Жуків острів", вартість якої за нормативною оцінкою становить понад 80 мільйонів гривень.

Під час обшуків було вилучено документи, що мають значення для розслідування кримінального провадження та грошові кошти.

Столична прокуратура повідомила про підозру колишньому заступнику голови КМДА - начальнику ГУ земельних ресурсів КМДА, екс-начальнику юридичного управління та екс-начальнику відділу землевпорядкування ГУ земельних ресурсів КМДА, а також особі, яка брала участь у створенні фіктивного кооперативу.

Наразі досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше колишньому топ-менеджеру "Київміськбуду" часів Черновецького повідомили про підозру. Окрім розкрадання майна, колишньому чиновнику інкримінують зберігання вогнепальної зброї без дозволу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація