"Проста істина: Крим — це Україна": Байден заявив, що США допомагатимуть протистояти агресії Росії

"Проста істина: Крим — це Україна": Байден заявив, що США допомагатимуть протистояти агресії Росії

Фото: Associated Press

Американський президент виступив з гучною заявою з нагоди сьомої річниці незаконної окупації Криму.

Президент США Джо Байден заявив, що його країна ніколи не визнає анексію українського Криму Росією і запевнив, що Сполучені Штати разом з Україною протистоятимуть агресивним діям РФ і працюватимуть над притягненням її до відповідальності за вчинене. 

Відповідна заява з'явилася на сайті Білого дому 26 лютого з нагоди сьомої річниці незаконної окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

"Сім років тому Росія порушила міжнародне право, норми, за якими сучасні країни взаємодіють одна з одним, а також суверенітет і територіальну цілісність сусідньої України, коли вона (Росія. - Ред.) вторглася до Криму.

Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну та її союзників і партнерів, як і з самого початку цього конфлікту. У цю похмуру річницю ми підтверджуємо просту істину: Крим це Україна.

Сполучені Штати не визнають і ніколи не визнають анексії півострова Росією, і ми будемо разом з Україною протистояти агресивним діям Росії. Ми продовжуватимемо працювати над тим, щоб притягнути Росію до відповідальності за її зловживання та агресію в Україні. Ми також продовжимо шанувати мужність Революції гідності, в якій український народ зіткнувся з вогнем снайперів і зажадав нового початку для своєї країни", - додав глава Білого дому, запевнивши, що Сполучені Штати, як і раніше, вірять обіцянкам України.

Нагадаємо, як повідомив представник України при Європейському Союзі Микола Точицький, Україна передала Європейському Союзу списки для введення нових санкцій проти Російської Федерації. Вони стосуються порушення Росією прав людини у Криму та на Донбасі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація