“Просто ще не звільнив”: Зеленський прокоментував ситуацію із Кличком та КМДА

“Просто ще не звільнив”: Зеленський прокоментував ситуацію із Кличком та КМДА

Фото: Офіс президента України

Кабмін надіслав подання на звільнення його з посади голови КМДА.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що поки що не звільнив голову КМДА Віталія Кличка, а також зазначив, що вони мають різні погляди на повноваження цієї посади.

Про це він заявив 10 жовтня на пресконференції.

“Кого я бачу (на посаді голови КМДА - ред.), це моє особисте бачення. Чому я його не звільнив. Просто ще не звільнив. Думаю про це”, - зазначив Зеленський.

На думку Зеленського, функції міського голови Києва та очільника Київської міської державної адміністрації мають бути розділені, а Кличко виступає проти цього.

“Я не бачу конфлікту, у нього одна думка, у мене інша… Буду спілкуватись із Кличком перед тим, як я вирішу його звільнити”, - пояснив президент.

Нагадаємо, раніше керівник Офісу президента України Андрій Богдан звернувся до нового уряду з проханням подати необхідні документи для звільнення Віталія Кличка з посади керівника Київської міської державної адміністрації. Кличко, своєю чергою, заявляв, що розподіл повноважень міського голови Києва та керівника столичної державної адміністрації нібито суперечить європейській практиці місцевого самоврядування.  

4 вересня Кабмін під час засідання погодив звільнення Кличка з посади голови КМДА. Остаточне рішення має ухвалити президент України Володимир Зеленський.

Водночас прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що в Києві не припинилася корупційна практика впливу на столичну адміністрацію різноманітних груп. Очільник уряду заявив, що особисто дуже поважає Кличка: "Я би звільнив не його, а пана Столара (Вадим Столар, забудовник та підприємець, який нібито має вплив на Кличка - ред.), але посади у цієї людини немає, тому зробити це було би неможливо".

Сам очільник столиці рішення уряду називає неконституційним. Кличко подав позови проти керівника Офісу президента Андрія Богдана та Кабінету міністрів через рішення про його звільнення з посади голови КМДА. Кличко також заявив про намір балотуватися на наступних виборах.

Тим часом у Верховній Раді ухвалили в першому читанні новий закон про столицю. У "Слузі народу" заявили, що вибори в Києві навряд чи відбудуться цього року. 

Битва за Київ: як Кличко вирішив "відправити в нокаут" усю Київраду

Битва за Київ: як Кличко вирішив "відправити в нокаут" усю Київраду

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація