Протестувальники на колінах та заплакані жінки. Як відбувався демонтаж наметового містечка біля Ради

У поліції повідомили про постраждалих з обох боків.

У Києві зранку, 3 березня, силовики прийшли у рамках слідчих дій до наметового містечка протестувальників біля Верховної Ради. Активісти заявили, що правоохоронці зачистили їхній табір та арештували усіх, хто в ньому перебував, окрім народних депутатів.

У Нацполіції пояснили, що слідчі дії проводилися в рамках кримінальних проваджень. Одне з них відкрито за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневого палацу), інше – через сутички 27 лютого. У поліції зазначили, що жителі наметового містечка чинили опір, тож поліцейським довелося затримати їх.

Пізніше стало відомо, що під Верховною Радою постраждали шестеро мітингувальників та четверо працівників Нацполіції. Про це повідомили в силовому відомстві. Однак у Червоному Хресті зазначили, що серед активістів постраждали близько 20 осіб. У деяких осіб були черепно-мозкові травми, залиті газом очі, опіки.

Поки відомо про одинадцятьох наших активістів, яких після штурму наметового містечка на Грушевського доправили до лікаре...

Posted by Рух "Визволення" on Saturday, March 3, 2018

У поліції заявили, що у наметовому містечку вилучили гранати РГД-5, "коктейлі Молотова" та димові міни.

Генпрокурор Юрій Луценко сказав, що у таборі біля Верховної Ради за гроші олігарха-втікача Сергія Курченка готували збройне захоплення парламенту. Як відомо, одного із організаторів протесту - Міхеіла Саакашвілі - підозрюють у зв'язках із бізнесменом.

У соцмережах тим часом обурюються методами затримання спецпризначенців. Так, судячи з фото, вони примушували протестувальників ставати на коліна.

А бєркута все тими ж методами? Що заважало затриманих і закутих в кайданки підозрюваних поставити біля стінки чи огорож...

Posted by Роман Сініцин on Saturday, March 3, 2018

Нардеп Єгор Соболєв повідомив, що у поліції Печерського району Києва - перебуває 71 затриманий у наметовому містечку, а в поліції Шевченківського району Києва - 41 затриманий.

На сторінці "Руху Визволення" у Facebook повідомляється про 11 активістів, яких з пораненнями доправили до лікарень.

Повʼязані теми:

Наступна публікація