Проти Авакова таки порушили кримінальну справу

Проти Авакова таки порушили кримінальну справу

Проти Авакова порушили справу за відчуження землі / Фото: Фокус

Справу проти Авакова порушили за перевищення службових повноважень і влади, що заподіяло тяжкі наслідки.

26 січня прокуратура порушила кримінальну справу проти голови харківської обласної організації ВО "Батьківщина", колишнього голови Харківської ОДА Арсена Авакова.

Авакова підозрюють у відчуженні більш ніж 50 га землі, повідомив начальник управління нагляду за дотриманням законів спецпідрозділами та іншими установами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю та корупцією, прокуратури Харківської області Олександр Бабіков.

За його словами, справу порушила прокуратура області за перевищення службових повноважень і влади, що заподіяло тяжкі наслідки.

Бабіков уточнив, що справу порушено за фактами, отриманими у результаті низки експертиз, які провели в ході розслідування порушеної 6 січня кримінальної справи проти посадових осіб Харківської обласної державної адміністрації та головного управління Державного комітету із земельних ресурсів в області за підозрою в незаконному відчуженні в 2009 році землі.

Землю було відчужено зі зміною її цільового призначення, тоді як таке рішення є виключною компетенцією Кабінету Міністрів. Аваков особисто підписав відповідний акт власності на землю.

Раніше Аваков заперечив порушення кримінальної справи проти нього: "Збрехав сайт обласної державної адміністрації. Справу порушено не стосовно Авакова, а за фактом. У повідомленнях цих офіційних купа брехні". З його слів, інформація про те, що він підписав акти, які проходять у справі, помилкова, оскільки підписування таких актів не входило до його посадових обов'язків. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація