Проведення нормандської зустрічі і обмін утримуваними особами: Єрмак розповів результати 11-годинних переговорів

Проведення нормандської зустрічі і обмін утримуваними особами: Єрмак розповів результати 11-годинних переговорів

Фото: Офіс президента України

Умов для зняття санкцій з Росії в Європі не бачать.

Зустріч лідерів нормандської четвірки (Україна, Франція, Німеччина, Росія) може відбутися найближчим часом, зараз тривають переговори з обміну, який може пройти незабаром.

Про це розповів очільник Офісу президента Андрій Єрмак за результатами зустрічі радників лідерів країн нормандського формату в Берліні.

 Зі слів Єрмака, сьогоднішня зустріч була першою, в якій брав участь заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак. Перемовини тривали близько 11 годин.

Єрмак уточнив, що зустріч була "непростою". Втім додав, що сторони домовилися про обмін утримуваними особами.

"Ми домовилися про подовження обміну. Я вважаю, що результатом стане черговий обмін, який відбудеться найближчим часом", - цитує видання Liga.net Єрмакa.

Щодо нормандської зустрічі, то зі слів Єрмака, ніхто зі сторін не заперечує, що саміт повинен відбутися якомога скоріше. Утім для його проведення мають дотримуватися, зокрема, домовленості щодо безпеки.

Крім того, голова Офісу ОП додав, що на зустрічі було сказано, що у Європи умов для зняття санкцій з Росії немає.

"Мабуть, ми ніколи не відчували настільки сильно підтримки з боку наших міжнародних партнерів, як на останній зустрічі в Берліні. Крім того, зараз жодних умов, жодних передумов для зняття санкцій проти Росії немає, мова про це не йде. Усі дуже добре оцінюють зусилля України", - додав Андрій Єрмак.

Нагадаємо, нещодавно Росія заявила, що "найближчим часом" очікує від України "проєкт поправок до Конституції, які б врегулювали особливий статус Донбасу".

Перший "нормандський саміт" від осені 2016-го відбувся в Парижі у грудні 2019 року. 

Сторони під час зустрічей також обговорили "газове питання", контроль кордону на Донбасі, а також домовились про наступний саміт протягом чотирьох місяців.  

Москва висуває вимогу змінити Конституцію України на зустрічі "нормандської четвірки" у Берліні

Москва висуває вимогу змінити Конституцію України на зустрічі "нормандської четвірки" у Берліні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Єрмак очолив Офіс президента
Наступна публікація