Провести нові вибори та звільнити політв'язнів: Рада ЄС звернулася до влади Білорусі

Провести нові вибори та звільнити політв'язнів: Рада ЄС звернулася до влади Білорусі

Фото: Associated Press

Також лідери європейських країн наполягають на демократичному праві народу Білорусі обирати президента країни.

Глави держав та урядів Євросоюзу ухвалили резолюцію із закликом негайно звільнити всіх політичних в'язнів у Білорусі і провести в країні нові президентські вибори.

Документ опубліковано на сайті Євроради в п'ятницю, 25 червня.

"Європейська рада вітає своєчасну імплементацію заходів щодо Білорусі, відповідно до висновків від 24-25 травня 2021 року. Європейська рада підтверджує свій заклик до негайного звільнення всіх політичних в'язнів і довільно затриманих персон, включаючи Романа Протасевича і Софію Сапегу, до припинення репресій проти цивільного суспільства і незалежних медіа", - йдеться в резолюції.

Також лідери європейських країн наполягають на демократичному праві народу Білорусі обирати президента країни в ході нових, вільних і справедливих виборів.

Тим часом економічні секторальні санкції Європейського союзу проти Білорусі вже набрали чинності. 

Раніше Рада Європи офіційно прийняла нові обмежувальні заходи в якості відповіді на ескалацію грубих порушень прав людини в Білорусі, агресивне переслідування громадянського суспільства, демократичної опозиції та журналістів, а також у зв'язку з примусовою посадкою літака Ryanair в Мінську 23 травня 2021 року.

Новини світу: у Білорусі відбудеться суд над Тихановським

Новини світу: у Білорусі відбудеться суд над Тихановським

Повʼязані теми:

Наступна публікація