Пройшов огляд і дав письмову згоду: на Банковій розповіли деталі вакцинації Зеленського

Пройшов огляд і дав письмову згоду: на Банковій розповіли деталі вакцинації Зеленського

Фото: Сайт президента України

У Зеленського, який перехворів коронавірусом, дуже низький рівень антитіл.

Президент України Володимир Зеленськийвакцинувався від коронавірусу у військовому мобільному госпіталі № 59 у Луганській області. Щеплення глава держави як Верховний головнокомандувач зробив разом з військовими лікарями та захисниками із ООС.

Про це повідомляє пресслужба президента України.

Зі слів військових, з якими вакцинувався Зеленський, усім перед процедурою провели огляд, зокрема, виміряли температуру, тиск та сатурацію. Після щеплення всі почувалися добре і процедура була безболісною.

"Я вирішила: якщо матиму щеплення вакциною, то буде імунітет, буде добре", – сказала військова ЗСУ Аліна.

Президенту перед процедурою повідомили про імовірне підвищення температури після вакцинація. Зеленський, своєю чергою, дав письмову згоду на отримання вакцини.

"Це нормально, таке може бути після кожної вакцини. Щеплення обов’язкове. Я знаю, що таке COVID-19, бо хворів на цю недугу. Тому всім пропоную обов’язково вакцинуватися. Незважаючи на те, що я перехворів на COVID-19, у мене рівень антитіл дуже низький", – висловився Володимир Зеленський.

Крім того, президент наголосив, що вакцинація допоможе подолати пандемію та повернутися до звичайного способу життя.

"Побороти COVID-19 тільки засобами захисту остаточно неможливо. Вакцинуватися доведеться. Я вважаю, що вакцина – це реальний шлях повернення до нормального життя", – висловив думку український лідер.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вакцинувався від коронавірусу. Зробив він це як Верховний головнокомандувач вакцинувався разом з військовими ООС.

Як повідомлялося, Україна 23 лютого отримала перші 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу. Кампанію імунізації почали препаратом не британського виробництва, а вакциною Covishield Oxford-AstraZeneca виробництва Індійського інституту сироватки (SII) в Пуне за ліцензією згаданої вище компанії. Яка ефективність препарату, протипоказання і склад, читайте у нашому матеріалі.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація