Пурген у ср*ку: депутати обурилися журналістам, котрі знімають їдальню ВР

Пурген у ср*ку: депутати обурилися журналістам, котрі знімають їдальню ВР

Нардепи не хочуть, аби їх турбували під час їжі в парламенті.

Народні обранці невдоволені спільними обідами з журналістами, які працюють у парламенті, тому хочуть зробити депутатську їдальню відкритою тільки для депутатів. Пропозиції окремих нардепів активно обговорюють у кулуарах і соцмережах, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

На вході до їдальні вже висить оголошення про заборони фото та відео зйомки. Воно стосується головно журналістів, яким завжди цікаво, що їдять депутати і скільки це коштує. Потрапити сюди з камерою - неможливо. Але незважаючи на це, світлини з цінами, наїдками та депутатами за трапезою іноді зявляються в мережі й завжди жваво обговорюються, і саме це бентежить народних обранців. Настільки, що тему порушили на на засіданні регламентного комітету ВР.

Народні обранці невдоволені спільними обідами з журналістами у їдальні Парламенту

Народні обранці невдоволені спільними обідами з журналістами у їдальні Парламенту

Там пролунали звинувачення, що, мовляв, журналісти самі більшу частину часу в парламенті проводять саме в їдальні, а депутатам потім псують імідж розповідями про обіди за 14 гривень, хоча насправді харчування подорожчало вдвічі та вже може сягати кількох сотень гривень. Обурений депутат від Радикальної партії Олег Купрієнко навіть запропонував свій спосіб вирішення проблеми. "Та купіть упаковку пургену – і кожному журналісту в ср*ку", - сказав він під сміх колег.

Ця розмова потрапила в мережу і стала предметом скандалу, тож тепер радикал від одного зі своїх слів відмовляється. "Я пропонував тих журналістів, які лізуть в тарілку до народного депутата, взяти пурген і в салатик кожному. Я сказав у салат", - твердить він. І додає: "Я так розумію, вам треба не пурген, а більше риби їсти, вона сприяє тому, що мозок розвивається".

Голова регламентного комітету Павло Пинзеник це коментувати не хоче – він фаталіст. "Значить, з'їм із пургеном, така моя доля", - тікає він від запитання про слова колеги. Інші нардепи Купрієнка підтримують і кажуть, що знімати депутатів у їдальні – це ненормально, бо порушує їх спокій. А от Тетяну Острікову запитання про їжу не дратують – вона зізнається, що зазвичай обід з печених овочів, відбивної та кави їй обходиться в 60 гривень. Колегам же нагадує, що їдальня – це місце громадське, отже, на її думку, всіх, кого не влаштовують журналісти, можуть іти в ресторан поруч.

Для тих, хто любить їсти без свідків, справді є окрема зала – її двері поруч із їдальнею. Звідти виходить депутат від БПП Борислав Розенблат та зізнається, що за обід без журналістів заплатив вдвічі більше, ніж Острікова, бо там є доплата за індивідуальне обслуговування. "Там було дуже багато людей, я пішов там, де менше людей. У межах 130 гривень я заплатив тільки що", - сказав він.

Кореспондент ТСН Ольга Василевська

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація