Путін демонстративно не привітав Зеленського і президента Грузії з Днем перемоги

Путін демонстративно не привітав Зеленського і президента Грузії з Днем перемоги

Фото: Associated Press

Кремль опублікував привітання Путіна лідерам низки країн, окремо зазначивши, що президент РФ передає вітання "народам України та Грузії".

Президент Росії Володимир Путін привітав "народ України" з Днем перемоги, натомість українському лідеру Володимиру Зеленському вітальне послання він вирішив не надсилати.

Про це повідомляється на сайті президента РФ. 

Так, Путін надіслав привітання лідерам низки країн: Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизії, Молдавії, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Абхазії, Південній Осетії. Окремо зазначено, що він також вітає "народи Грузії і України".

У Кремлі повідомили, що у своїх привітаннях Путін висловив упевненість щодо непорушності "братської дружби і взаємовиручки, загартовані в суворі воєнні роки", а відносини Росії зі згаданими країнами і народами назвав "добросусідськими".

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, так само, як і Путін, привітав народ України з Днем Перемоги. Як повідомляє Telegram-канал PavlovskyNEWS, лист він надіслав дипломатичною поштою нардепу Слуги народу Євгену Шевченку. Сам нардеп оприлюднив фото листа на своїй сторінці. 

  • Нагадаємо, у суботу, 8 травня, в Україні - День пам'яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. Уже сьомий рік поспіль в Україні ця пам'ятна дата відзначається на рівні з Європою і США.
  • Президент Володимир Зеленський звернувся до українців та змінив обкладинку на своїй сторінці у Facebook з нагоди пам'ятної дати. Глава держави розмістив у Facebook зображення з червоними маками та написом "1939-1945 Ніколи знову". 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація