Путін на зустрічі з Медведчуком заговорив про "складність питання" звільнення політв’язнів Клиха і Карпюка

Путін на зустрічі з Медведчуком заговорив про "складність питання" звільнення політв’язнів Клиха і Карпюка

Фото: Associated Press

Президент РФ анонсував оголошення ухвалених із владою України спільних рішень щодо бранців Кремля найближчим часом.

Президент Російської Федерації Володимир Путін назвав питання звільнення політв'язнів Станіслава Клиха і Миколи Карпюка "складним" для Росії.

Про це він заявив під час зустрічі зі своїм кумом, головою політичної ради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком на економічному форумі у Владивостоці.

"Ви знаєте: у нас особлива позиція. Це складне для нас питання. Ми, безумовно, будемо рухатися в цьому напрямку. Найближчим часом, як і домовилися з чинною офіційною владою в Україні, ми спільно оголосимо про ухвалені рішення", - сказав Путін, коментуючи згадку Медведчука щодо Клиха і Карпюка.

Нагадаємо, справа Карпюка і Клиха сфабрикована російським слідчим комітетом і в ній фігурує експрем'єрміністр України Арсеній Яценюк. Адвокат Ілля Новіков опублікував нові подробиці, за його словами, - "цій брудній історії". У ній Росія офіційно заявляє, що в 94-му Яценюк носив прізвисько "бойовик Арсен", воював у Чечні проти російських військ з Олександром Музичком, відомим як Сашко Білий, а ще - колишнім керівником львівської організації УНА-УНСО Андрієм Шкілем і, власне, Карпюком та Клихом.

19 травня 2016 року суд присяжних у Росії визнав Станіслава Клиха винним, українця було засуджено до 20 років позбавлення волі. У травні 2019 року український політв'язень Клих оголосив про початок голодування.

Карпюка було засуджено на 22,5 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація