Путін під час зустрічі з Макроном назвав королеву Франції Анну Ярославну "русской"

Путін під час зустрічі з Макроном назвав королеву Франції Анну Ярославну "русской"

Фото: Reuters

У 1051 році Анна Ярославна, яку в світі називають Анна Київська, дочка князя Ярослава Мудрого вийшла заміж за Генріха I, короля Франції. 

Російський президент Володимир Путін під час зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макрона в Парижі заявив, що дочка князя Ярослава Мудрого Анна була "русской".

Про це пише DT.UA.

"Освічена французька публіка знає про русскую Анну - королеву Франції; молодша дочка нашого великого князя Ярослава Мудрого була дружиною Генріха I і внесла істотний внесок в розвиток Франції, будучи однією із засновниць як мінімум двох європейських династій - Бурбонів і Валуа, - одна з яких до сих пір править в Іспанії", - сказав Путін.

Скандальна заява Путіна розраховане виключно на росіян. У цьому переконана перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко. Вона зазначила, що для росіян, вирощених на державній пропаганді, Русь - синонім Росії. І більшість з них поняття не мають, що Ярослав Мудрий - київський князь, а Анна Ярославівна, - дружина французького короля Генріха I і королева Франції - його дочка. І жодного відношення до Москви остання не мала.

Геращенко підкреслила, що цієї "шизофренію" російський лідер має всього одну мету - так він намагається виправдати перед власним народом агресію і захоплення українських земель.

Фото: Вікіпедія

Нагадаємо, що у 1051 році Анна Ярославна, яку в світі називають Анна Київська, дочка князя Ярослава Мудрого і Шведської принцеси Інгігерди, племінниця святих Бориса і Гліба, братів Ярослава Мудрого, вийшла заміж за Генріха I, короля Франції в Реймсі і стала королевою Франції.

Додамо, що раніше українці купили церкву у Франції. Стародавній храм розташований у містечку Санліс – там, де мала резиденцію славетна Анна Ярославна, королева Франції, донька Ярослава Мудрого

У Києві відкрили пам’ятник доньці Ярослава Мудрого

У Києві відкрили пам’ятник доньці Ярослава Мудрого

Повʼязані теми:

Наступна публікація