Путін в розмові з Меркель звинуватив ЗСУ в провокаціях на Донбасі

Путін в розмові з Меркель звинуватив ЗСУ в провокаціях на Донбасі

Фото: Reuters

Лідери країн провели телефонну розмову.

Президент Росії Володимир Путін та канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили загострення ситуації в Донбасі.

Про це повідомляють у Кремлі.

"Обговорювалася ситуація на південному сході України, яка різко загострилася в останні дні через провокаційні дії української сторони. Виражена серйозна стурбованість у зв'язку з ескалацією збройного протистояння, в результаті якого є людські жертви, значні руйнування цивільної інфраструктури і житлового фонду в низці населених пунктів Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Сторони висловилися на користь негайного відновлення режиму припинення вогню.

"Домовлено нарощувати дипломатичні зусилля з метою сприяння мирному врегулюванню української кризи. Зокрема, мається на увазі передбачити найближчим часом контакти міністрів закордонних справ і помічників лідерів в "нормандському форматі", а потім - продовжити обговорення ситуації на вищому рівні", - повідомляють у Кремлі.

Нагадаємо, учора на Донецькому напрямку зі 152 міліметрової артилерії, танків, 120 та 82 міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї загарбники неодноразово обстрілювали українські позиції в районі Авдіївки. Також по Авдіївці та Кам'янці вогонь вели і снайпери. Крім того, під обстріли потрапили Луганське, Опитне та Зайцеве. На Маріупольському напрямку зі 122 міліметрової артилерії, гранатометів та мінометів різних калібрів російські окупанти обстріляли Новогригорівку, Лебединське, Широкине та Марїнку. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація