Путін розмовляв з Порошенком "жорстко, однозначно і досить дохідливо" - Пєсков про мемуари Олланда

Путін розмовляв з Порошенком "жорстко, однозначно і досить дохідливо" - Пєсков про мемуари Олланда

Фото: Reuters

У Кремлі заперечують, що президент РФ погрожував "розчавити українські війська".

Президент Росії Володимир Путін не погрожував президенту України Петру Порошенку "розчавити українські війська" під час переговорів у Мінську в 2015 році.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Росія 1" заявив речник російського лідера Дмитро Пєсков, передає РБК.

За його словами, під час переговорів Путін розмовляв з Порошенком "жорстко, однозначно і досить дохідливо" і "не казав йому компліментарних фраз".

"Але, звичайно, таке формулювання [про загрозу "розчавити українські війська"] не використовувалося", — сказав Пєсков.

Речник Путіна також вважає, що колишній президент Франції Франсуа Олланд, який розповів у своїх мемуарах про переговори в Мінську, вчинив "некоректно", передає "Інтерфакс".

"Як правило, розсекречуються і розкриваються якісь моменти із вже нечинними політиками. І, наприклад, пан Олланд є нечинними політиком, але не зовсім коректно, звичайно, говорити про тих, хто ще працює, хто виконує свої обов'язки, тим більше в таких чутливих сферах, як наприклад, українські справи", - сказав Пєсков.

Довга “нормандська вечеря” у Берліні: до чого домовилися Меркель, Олланд, Порошенко і Путін

Довга “нормандська вечеря” у Берліні: до чого домовилися Меркель, Олланд, Порошенко і Путін

Нагадаємо, екс-президент Франції Франсуа Олланд видав у світ свої мемуари під назвою "Уроки влади". Книга миттєво стала однією з найбільш популярних – протягом цього тижня французи придбали вже понад 110 тисяч примірників. У книзі, зокрема, вміщено спогади Олланда про переговори в Білорусі в лютому 2015 року, коли лідери Франції та Німеччини намагалися зупинити загострення ситуації на Донбасі, де відбувалися бої за Дебальцеве.

Повʼязані теми:

Наступна публікація