"Путін ще не програв війну": Дуда закликав не сміятися з російських танків 60-х років

"Путін ще не програв війну": Дуда закликав не сміятися з російських танків 60-х років

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Путін ще не програв війну / Фото: Associated Press

Лідер Польщі зазначив – російський диктатор програє війну, коли його армію відкинуть за межі кордонів України 1991 року.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що війну в Україні президент РФ Володимир Путін ще не програв, допоки його армія не відкинута до українських кордонів 1991 року.

Про це польський лідер розповів у інтерв'ю, опублікованому його пресслужбою.

Дуда зазначив, що не слід називати поразкою Путіна вступ Фінляндії в НАТО.

"Сьогодні кажуть, що Володимир Путін програв війну, і його поразка полягає в тому, що Фінляндія приєдналася до НАТО (…). Пані та панове, Володимир Путін не програв війну. Сподіваюся, він програє. А поки маємо ситуацію, коли російський каток тисне на Україну, щодня на фронті гинуть сотні людей, росіян – понад 100 мільйонів, українців – менше 40 мільйонів. Вже одна ця різниця показує, хто тут має перевагу", – пояснив президент Польщі.

Він додав, що для росіян людське життя нічого не означає, а українців кожне життя – на вагу золота. В РФ інша культура і вона є ядерною державою з величезними запасами зброї.

"Що з того, що ми сміємося, що Росія викочує танки 1960-х років? Кожен танк важить 50-60 тонн. Якщо він рушає – він розчавлює, незалежно від того, чи він сучасний", – зауважив Дуда.

Він наголосив – "Путін програє війну, коли російську армію відкинуть від міжнародно визнаних кордонів України".

"Тоді ми скажемо, що вони (росіяни – ред.) нічого не отримали в результаті цієї війни, що їхній план поневолення України провалився, їхні імперські амбіції покарані, вони втратили сотні тисяч людей", – сказав польський лідер.

Однак наразі війна триває, вкотре зазначив політик, і Росія дедалі більше мобілізується та переводить економіку в режим війни. Дуда наголосив – сьогодні спільний обов’язок західної спільноти – це підтримка України.

Нагадаємо, видання La Reppublica поінформувало, що США та деякі країни Євросоюзу прагнуть домогтися завершення війни в Україні до кінця 2023 року, а дехто – навіть до осені. Причина такого бажання – вибори американського президента, що відбудуться 2024 року, і в яких, зокрема, братиме участь республіканець Дональд Трамп.

На думку сенатора зі США Ліндсі Грема, Україна зможе витіснити Росію до кінця року. Політик також зазначив, що план майбутнього контрнаступу ЗСУ вражає, і на росіян чекає "грубе пробудження".

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація