Путін та Зеленський зустрінуться після переговорів "нормандської четвірки" - РосЗМІ

Путін та Зеленський зустрінуться після переговорів "нормандської четвірки" - РосЗМІ

Фото: Associated Press

Лідери двох країн говоритимуть віч-на-віч після пресконференції.

Окрема двостороння зустріч президента РФ Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського може відбутися вже після нормандського саміту лідерів чотирьох країн у Парижі. Про це повідомляє російська агенція ТАСС із посиланням на власні джерела, близькі до організації зустрічі.

"Зустріч Путіна з Зеленським планується в Єлисейському палаці після завершення зустрічі в нормандському форматі та спільної пресконференції чотирьох лідерів", - сказав співрозмовник агентства.

Також він додав, що окремі зустрічі Путіна з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлеркою ФРН Ангелою Меркель плануються до початку засідання четвірки. Відвели на зустріч нормандської четвірки 2,5 години.

Про те, що Путін та Зеленський зустрінуться після переговорів, повідомив і журналіст кремлівського пулу Дмитро Смирнов.

"Винесли за дужки: зустріч Путіна і Зеленського в Парижі відбудеться після саміту в "нормандського форматі" і підсумкової пресконференції чотирьох лідерів", - йдеться в його твіті.

Офіційно інформацію про це поки не підтвердили ані в Кремлі, ані в Офісі президента України.

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбудеться зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це - перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Згідно з графіком, наданим в Офісі президента, після прибуття Зеленського до Єлисейського палацу о 14:55 за місцевим часом (15:55 за Києвом), одразу розпочнеться зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном, а о 15:30 - з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. У графіку, наданому ОПУ, немає зустрічі з Путіним, але у Кремлі раніше повідомляли про намір російського президента провести коротку бесіду із Зеленським.

О 16:00 запланована зустріч лідерів країн-учасниць "Нормандського формату", а на 18:45 – пресконференція чотирьох лідерів.

Раніше Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

ТСН.ua розповідає деталі кожного із цих пунктів та чого очікувати від переговорів нормандської четвірки щодо Донбасу.

Доленосна зустріч: що таке "нормандський формат" і які позиції займуть світові лідери

Доленосна зустріч: що таке "нормандський формат" і які позиції займуть світові лідери

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зустріч "нормандської четвірки"
Наступна публікація