Путін віддає накази про масштабні ракетні удари через нездатність військ РФ досягти вирішальних ефектів на полі бою - ISW

Путін віддає накази про масштабні ракетні удари через нездатність військ РФ досягти вирішальних ефектів на полі бою - ISW

Путін намагався зменшити значення атаки безпілотників на РФ / Фото: Associated Press

Президент Росії Володимир Путін намагався применшити атаку безпілотника на Москву, щоб не розкривати обмежені можливості, які він має для помсти Україні.

Російський диктатор Путін заявив, що російські війська завдали удару по штабу української військової розвідки «два-три дні тому» і стверджував, що російські збройні сили продовжують відповідати на «війну» України проти Донбасу, завдаючи ударів по українській військовій інфраструктурі.

Про це повідомляє ISW.

Також Путін натякнув, що удар безпілотників по Москві був відповіддю Києва на російські удари, а 30 травня Міноборони Росії заявило, що російські війська завдали «групи ударів високоточною авіаційною зброєю дальньої дії під час прийняття головних рішень». центри» в Україні.

Міноборони Росії не заявляло, що нещодавно завдало удару по штабу української військової розвідки, і підтверджень цієї заяви Путіна немає.

Російський президент заявив, що Україна намагається спровокувати відповідь і змусити Росію «віддзеркалити» свої дії. Акцент Путіна на минулих і поточних ракетних ударах є, ймовірно, спробою сигналізувати про те, що Росія вже активно вживає заходів у відповідь і їй не потрібно відповідати на подальші українські провокації. Путін послідовно відповідає за справжні та ймовірні дії України, віддаючи накази про масштабні ракетні кампанії та кампанії безпілотників, ймовірно, через нездатність російських військ досягти будь-яких вирішальних ефектів на полі бою.

Крім того, Путін висунув численні кремлівські шаблонні наративи, спрямовані на підтримку внутрішньої підтримки російських військових зусиль і знущання з Заходу. Путін також зазначив, що, хоча московські системи протиповітряної оборони «працювали нормально», Росії все ще потрібно «попрацювати» над удосконаленням цих систем – помітна спроба попередити критику з боку російських ультранаціоналістів, які критикували неефективні системи протиповітряної оборони Росії в Москві. і вздовж прикордонних регіонів Росії з Україною.

Також Путін також звинуватив Україну в погрозах дестабілізації Запорізької атомної електростанції і використанні «брудних засобів» – обидві російські неправдиві наративи за замовчуванням, які Кремль використовує під час російських військових невдач.

Напад дронів на Москву та масована атака на Київ 30 травня 2023 року: подробиці

Нагадаємо, що російський диктатор Володимир Путін прокоментував масовану атаку дронів на Москву. Диктатор пригрозив мирним українцям "відповіддю". Зазначимо, що один із безпілотників навіть долетів до його резиденції.

За оцінками експертів міжнародного розвідувальної спільноти InformNapalm, дрони, що запустили по Москві, прилетіли зі східної частини Московської області.

У Повітряних силах України, коментуючи атаку дронів на Москву, заявили, що це "внутрішні проблеми" Росії.

Також російські окупанти вночі 30 травня 2023 року знову атакували Київ безпілотниками. Уламки впали у декількох районах столиці. 

Після атаки російськими безпілотниками в ніч проти 30 травня на Київщині зафіксовані пошкодження 17 житлових об’єктів, зокрема квартир.

Крім того, через атаку Києва та Київської області безпілотниками у ніч проти 30 травня одна людина загинула, 13 – отримали поранення. 

 Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація