Путін став на захист пропагандиста Вишинського перед Ангелою Меркель

Путін став на захист пропагандиста Вишинського перед Ангелою Меркель

Фото: Reuters

На думку президента РФ, його звинувачують у тому, що "він виконував свої обов'язки".

Президент Росії Володимир Путін повідомив, що під час своєї зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель вони обговорили затримання керівника "РИА Новости. Украина" Кирила Вишинського.

На думку Путіна, це безпрецедентна річ. Він вважає, що Вишинського намагаються звинуватити в державній зраді за те, він робив публічно і "виконував свої професійні обов'язки". "Я давно такого не бачив", - сказав президент РФ. 

У відповідь Меркель ткнула Путіна носом, попросивши Росію спочатку розібратись зі своїми журналістами.

Під час своєї зустрічі політики обговорили війну на Донбасі, а також миротворчу місію ООН, яка має стати наступною темою для обговорення лідерів "нормандської четвірки".

Раніше у Москві перед будівлею посольства України відомі пропагандисти Кремля влаштували пікет через затримання Вишинського. Як стверджують пікетувальники, звинувачення проти Вишинського сфабриковані. Разом з тим вони вважають, що затримані у Росії громадяни України засуджені законно.

Як повідомлялось, Херсонський суд арештував керівника "РИА Новости" на два місяці. Під час судового засідання Вишинський визнав, що має два паспорти – російський та український. Провини він не визнає провини і називає справу щодо себе "тиском на свободу слова".

Кирилу Вишинському обрали запобіжний захід у Херсоні

Кирилу Вишинському обрали запобіжний захід у Херсоні

Нагадаємо, Вишинський був затриманий співробітниками СБУ 15 травня. Після проведених обшуків у приміщенні редакції йому закидають підривну інформаційну діяльність, антиукраїнську пропаганду в інтересах Росії. За даними Служби безпеки, російський журналіст навесні 2014 року відвідав окупований Крим, після чого готував статті з виправданням анексії. Він готував матеріали про підтримку терористичних “Л/ДНР”. При цьому фінансування на таку діяльність, за даними слідства, надходило через Сербію із Росії. Щомісяця - 53 тисячі євро. Під час проведення обшуків у Вишинського були знайдені паспорти громадянина РФ та України, а також російські державні нагороди.

Повʼязані теми:

Наступна публікація