Путін їде до анексованого Криму, щоб дати старт будівництву бойових кораблів для ВМФ РФ

Путін їде до анексованого Криму, щоб дати старт будівництву бойових кораблів для ВМФ РФ

Фото: Associated Press

Церемонія відбудеться на суднобудівному заводі "Залив" в анексованій Керчі.

Президент Росії Володимир Путін 16 липня має намір приїхати до незаконно анексованого Криму. На окупованому півострові очільник Кремля візьме участь у закладенні нових російських бойових кораблів для військово-морського флоту РФ.

Про це повідомив російський журналіст Дмитро Смирнов.

"Володимир Путін завтра (16 липня - ред.) в Криму візьме участь у церемонії закладення бойових кораблів для ВМФ на суднобудівному заводі "Залив" в Керчі", - сказано у повідомленні.

Речник Путіна Дмитро Пєсков підтвердив цю інформацію. Прессекретар російського президента додав, що Путін також візьме участь в нараді в форматі відеоконференції з іншими російськими суднобудівними комплексами, де будуть закладати нові кораблі. Крім того, Володимир Путін поспілкується з суднобудівниками в анексованій Керчі.

До слова, йдеться про початок будівництва десантних кораблів проєкту "Прибій". Ці судна також можуть використовуватися як вертольотоносці. Вони зможуть брати на борт до 20 гвинтокрилих машин.

Зазначимо, що закладкою судна вважається старт будівництва судна і супроводжується урочистостями за участю представників влади, громадськості, моряків і кораблів.

Нагадаємо, 23 грудня Володимир Путін приїхав до окупованому Криму, щоб відкрити залізничне сполучення незаконно збудованого Кримського мосту. Спочатку Путін проїхався у кабіні машиніста, а потім чаював у вагоні-ресторані із нібито простими робітниками.

Повʼязані теми:

Наступна публікація