Путін за день отримав два "мегаляпаси" від Трампа і Меркель - голова МЗС України

Путін за день отримав два "мегаляпаси" від Трампа і Меркель - голова МЗС України

Фото: Reuters

Клімкін вважає, що це має спрацювати у питанні звільнення українських моряків.

Президент Росії Володимир Путін за один день отримав два "мегаляпаси" - від президента США Дональда Трампа та федеральної канцлерки Німеччини Ангели Меркель.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Путін сьогодні отримав два "мегаляпаси". Один від Трампа, ви це знаєте. А другий - від федерального канцлера Німеччини, у котрої сьогодні була така промова, якої у Росії багато хто не сподівався почути. І от саме цей тон - не слова, не заяви, а саме цей тон - має спрацювати", - сказав він.

Нагадаємо, 29 листопада президент США Дональд Трамп написав у Twitter про скасування зустрічі з Путіним на саміті G20 через агресію РФ у Керченській протоці. Він зазначив, що причиною є те, що українські кораблі і моряки все ще не повернулися на батьківщину. Кремль заявив, що поки що не отримав офіційної інформації про намір президента США Дональда Трампа скасувати зустріч.

Трамп відмовився від переговорів з Путіним через ситуацію у Керченській протоці

Трамп відмовився від переговорів з Путіним через ситуацію у Керченській протоці

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того самого дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон.

В ніч проти 26 листопада РНБО провела екстрене засідання та запропонувала ввести в Україні воєнний стан у зв'язку з агресією Російської Федерації в Азовському морі.

Після рішення Радбезу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада, о 16:00. Президент Петро Порошенко, своєю чергою, ввів у дію рішення та вніс до Верховної Ради законопроект про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", який згодом затвердили українські депутати.

Меркель особисто поговорить з Путіним про російську агресію

Меркель особисто поговорить з Путіним про російську агресію

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація