Путін на параді у Москві розповів про "збіговисько недобитих карателів" і пригрозив країнам з "агресивними планами"

Путін на параді у Москві розповів про "збіговисько недобитих карателів" і пригрозив країнам з "агресивними планами"

Фото: ТСН.ua

Лідер країни-агресорки заявив, що сьогодні "збіговисько недобитих карателів і їх послідовників" намагаються переписати історію.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що немає виправдання і прощення тим, хто, забувши уроки Другої світової війни, "знову виношує агресивні плани".

Про це він сказав 9 травня під час виступу з трибуни на Красній площі з нагоди 76-ї річниці Перемоги.

"Війна принесла стільки нестерпних випробувань, горя і сліз, що забути це неможливо. І немає прощення і виправдання тим, хто знову виношує агресивні плани", - сказав Путін.

Крім цього, у дусі наративів російської пропаганди проти України, Путін згадав у своїй промові про "карателів". Водночас про кого конкретно йдеться, він не уточнив

"Історія вимагає робити висновки і винести уроки. Але, на жаль, багато що з ідеології нацистів, тих, хто був одержимий божевільною теорією про свою винятковість, знову намагаються поставити на озброєння. І не тільки різного роду радикали і угруповання міжнародних терористів. Сьогодні ми бачимо збіговиська недобитих карателів і їх послідовників, спроби переписати історію, виправдати зрадників і злочинців, на руках яких кров сотень тисяч мирних людей", - додав президент країни-агресорки. 

Згодом речник Путіна Дмитро Пєсков пояснив його слова на параді про "недобитих карателів", зазначивши, що такі нібито є в Україні та деяких країнах Прибалтики.

"Ні для кого не секрет, що в європейських країнах все більше піднімають голову неонацисти, і європейці з ними борються. Звичайно, це неприйнятно для нашої країни. В Україні, в деяких країнах Прибалтики дійсно ми бачимо теж тих же неонацистів. "Галичина" (марш на честь дивізії СС "Галичина". - Ред.), яка в Києві марширувала зовсім недавно. Тому ці прояви цілком очевидні", - сказав Пєсков в ефірі радіостанції "Говорить Москва".

Нагадаємо, сьогодні, 9 травня, в Україні відзначають 76-ту річницю Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Президент України Володимир Зеленський з цієї нагоди записав відеозвернення, в якому подякував українцям, які захищали та звільняли нашу землю від нацистів у війні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація