Пєсков шокував відповіддю на запитання, чи живий Сенцов: "Нічого не можу сказати"

Пєсков шокував відповіддю на запитання, чи живий Сенцов: "Нічого не можу сказати"

Фото: Reuters

У Кремлі нібито не знають, чому відмовили у відеозв'язку з політв'язнем.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков на пряме запитання журналіста про те, чи живий незаконно ув'язнений український режисер Олег Сенцов відповів, що "нічого не може сказати з цього приводу".

У Пєскова запитали, чому українській стороні не дали змогу зробити відеоконференцію із Сенцовим після відмови у зустрічі із українською уповноваженою Верховної Ради Людмилою Денісовою. Він заявив, що відповіді дати не може.

"Не можу вам відповісти, чому відмовили в відеозв'язку. Тому що це потрібно отримувати інформацію у відповідних органах, у ФСВП, і (омбудсмен РФ – Ред.) Москалькова повинна цією інформацією володіти. Він все-таки ув’язнений і з кожним ув’язненим ось так встановлювати відеозв'язок неможливо", - наводить його цитату УНІАН.

На пряме запитання про те, чи живий Олег Сенцов, речник президента Росії відповів: "Я не отримував якусь інформацію про те, що у нього якісь проблеми зі здоров'ям, тому я взагалі не можу мати у своєму розпорядженні ось цю іформацію і не можу нічого сказати з цього приводу" . 

 Також Пєсков прокоментував заяву Денісової про те, що Росія блокує доступ до українських ув’язнених попри домовленості президентів обох країн.

"Йде верифікація списків. Крім того, наскільки нам відомо, омбудсмени, як вони будуть відвідувати: синхронно, несинхронно, одночасно... Якраз ось ці обговорення призводять до того, що час затягується", - пояснив Пєсков.

Він додав, що нібито були накладки із переміщення, а Денісова нібито не змогла вилетіти через погодні умови.

 "Цей процес досить нелегкий, але робота по ньому ведеться", - додав Пєсков.

Нагадаємо, 25 серпня 2016 року українського режисера Олега Сенцова засудили загалом до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до здійснення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ. 

28 травня у Федеральній службі виконання покарань заявили, що Сенцов погодився на підтримувальну терапію. Цю інформацію підтвердив адвокат українця Дмитро Дінзе.  

31 травня Ксенія Собчак повідомила, що мала розмову відеозв'язком із Сенцовим. Він виглядав худим та блідим, у нього випали два зуби через голодування.   Лікарі, які стежать за станом здоров'я  політв’язня, попередили, що після 30 дня його голодування йому почнуть заливати до носа поживну суміш    

Омбудсмен Людмила Денісова протягом п'яти днів намагалася зустрітися із Сенцовим, однак їй відмовили навіть у відеозв'язку.

Російська сторона зірвала домовленості щодо відвідування Сенцова і Вишинського омбудсменами двох країн

Російська сторона зірвала домовленості щодо відвідування Сенцова і Вишинського омбудсменами двох країн

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація