Рада на позачерговому засіданні голосуватиме за звільнення прем’єра Гончарука – ЗМІ

Рада на позачерговому засіданні голосуватиме за звільнення прем’єра Гончарука – ЗМІ

Фото: УНІАН

Чи буде призначений новий прем’єр у той же день – поки невідомо.

Верховна Рада України на позачерговому засіданні 4 березня буде голосувати за відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

Про це повідомляють різні джерела трьох українських ЗМІ: "Українська правда", "Новое время" та "Дзеркало тижня".

За даними джерел "УП", голосів за відставку Гончарука вистачає і це відбудеться вже 4 березня. Водночас, щодо нового прем’єра питання досі відкрите, а тому, найімовірніше, виконувачем обов’язків стане віцепрем’єр Денис Шмигаль.

У п’ятницю Зеленський та Гончарук мали розмову, під час якої президент дорікав прем’єру за незадовільну роботу Кабміну через падіння економіки, гальмування медреформи, платіжки за комунальні послуги та інше.

Цю інформацію також підтверджують джерела "ДТ" та "НВ". За даними "Нового времени", позиції Гончарука також значно ослабли після зміни керівника Офісу президента. Останньою краплею для прем’єра стала нібито зустріч між Зеленським, міністром юстиції Денисом Малюською та бізнесменом Ігорем Коломойським, під час якої президент розкритикував міністра.

Нагадаємо, 28 лютого голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія підтвердив, що у середу, 4 березня, на позачерговому засіданні Верховна Рада розглядатиме кадрові зміни в уряді. Він пояснив, що це потрібно для того, щоб "перетворити Кабмін на штаб для боротьби з економічною кризою та коронавірусом". Назвати прізвища людей, яких торкнуться кадрові зміни, він відмовився.

"Плівки" Гончарука і обшук в 1+1 медіа. Хронологія подій

"Плівки" Гончарука і обшук в 1+1 медіа. Хронологія подій

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація