Рада не розглядатиме зміни до Конституції наступного тижня - БПП

Рада не розглядатиме зміни до Конституції наступного тижня - БПП

Рада не розглядатиме зміни до Конституції наступного тижня / Фото: УНІАН

У партії вважають, що ухвалювати зміни в частині децентралізації потрібно "бездоганно".

У порядку денному на наступний тиждень змін до Конституції в частині децентралізації немає, повідомив заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко після консультації ради коаліції.

"Що стосується децентралізації, то знаєте, що 53 депутати (насправді 51 – ред.) написали подання до КС щодо роз'яснення. Логіка цього подання така, що ми пам'ятаємо, як вносилися зміни в 2004 році і справді були порушені процедури, і це дало можливість в 2010-му їх скасувати. Ми з відповідальністю підходимо до цього питання і вважаємо, що голосувати і приймати зміни до Конституції в такій частині, як децентралізація, треба бездоганно", – цитує його Українська правда.

За його словами, наступного четверга можуть бути розглянуті зміни до Конституції у частині судочинства.

"Апарат ВР повідомив, що чекає висновку Конституційного суду щодо змін до Конституції в частині судової реформи. Якщо він надійде, то плануємо розглядати це в четвер", – розповів він.

Кононенко додав, що у порядку денному на наступний тиждень "якихось дуже відомих, або резонансних законопроектів не передбачається".

Раніше народний депутат та перший заступник глави регламентного комітету парламенту Павло Пинзеник заявляв, що наразі у порядку денному Верховної Ради немає законопроекту щодо змін до Конституції в частині децентралізації. 

Нагадаємо, 20 січня, Конституційний суд отримав подання 51 народного депутата щодо офіційного тлумачення положення статті 155 Конституції щодо "наступної чергової сесії Верховної Ради", аби визначити кінцевий строк прийняття змін до основного закону щодо децентралізації.

19 січня заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко заявив, що законопроект про зміни до Конституції щодо децентралізації збираються внести до порядку денного Верховної Ради наступного тижня. Водночас, лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив про те, що Верховна Рада не буде розглядати зміни до Конституції найближчими днями. 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація