Рада проголосувала в першому читанні за проєкт про "електронні закони"

Рада проголосувала в першому читанні за проєкт про "електронні закони"

Фото: УНІАН

Законотворці переконують,що рішення допоможе зекономити.

Верховна Рада України 12 вересня в першому читанні ухвалила закон про запровадження електронного документообігу в сфері законотворчої діяльності.

Проєктом закону 1044-1 передбачено, що відбудуться зміни у статті 91 Регламенту Верховної Ради України стосовно подачі супровідних документів до законопроектів в електронному вигляді та до статті 97 щодо ведення справи законопроекту в електронному вигляді.

Автори закону вважають, що перехід на електронний документообіг зменшить витрати на на друк супровідної документації, а також сприятиме покращенню екологічної ситуації.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що органи держвлади мають повністю відмовитися від паперового документообігу. За його словами, поставлене завдання про перехід на електронну документацію дуже складне, але реальне для виконання. Відповідальним за цю реформу призначили Дубілета, який згодом пояснив, що йдеться про обмін документами між органами.

Крім того, він вважає більшість із документів, які переводять у цифровий формат, взагалі непотрібними. Дубілет анонсував їхню ревізію і випалювання. Разом з тим, повну діджиталізацію документообігу планують провести упродовж декількох років.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація