Рада підтримала законопроєкт про посилення покарання за п’яне водіння і лихацтво

Рада підтримала законопроєкт про посилення покарання за п’яне водіння і лихацтво

Фото: УНІАН

"За" проголосували 282 народних депутати.

Верховна Рада підтримала законопроєкт про посилення відповідальності водіїв за кермування у нетверезому стані та перевищення швидкості.

Відповідний проєкт закону підтримали 282 нардепи.

Зазначимо, законопроєкт ухвалили у першому читанні за основу.

Водночас низка нардепів розкритикували законопроєкт, заявивши, що він не посилює відповідальність для водіїв, а лише збільшує повноваження поліції щодо обшуку автомобілів та зупинення без пояснення причини.

Нагадаємо, 2 липня президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає скасування покарання у вигляді позбавлення волі за водіння напідпитку.

12 липня на Столичному шосе поблизу селища Козин водій "Мерседеса" вилетів на зустрічну смугу, де врізався у "Хюндай". В автівці одразу загинули чоловік, жінка та їхня 8-річна донька. Згодом від травм помер і 10-річний хлопчик. За життя ще однієї дитини - 12-річного хлопчика - борються лікарі. 

У крові водія-винуватця Антона Желепи виявили 1,37 проміле алкоголю. "Мерседес" був оголошений у розшук за 20 хвилин після ДТП.

13 липня Верховна Рада зібралася на друге поспіль позачергове засідання, щоби розглянути законопроєкт про посилення відповідальності за водіння напідпитку.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація