Рада дозволила притягнути Полякова до відповідальності

Рада дозволила притягнути Полякова до відповідальності

Фото: УНІАН

Раніше нардеп сам закликав позбавити його недоторканності.

Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від "Народного фронту" Максима Полякова.

За відповідне рішення проголосували 250 нардепів.

Таким чином народні обранці фактично проголосували за зняття недоторканності з Полякова.

Однак, нардепи не дали згоди на обрання Полякову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, набравши лише 111 голосів.

"Скажіть, будь ласка, де я і де бурштин? Я жодного стосунку ніколи в житті не мав до бурштину. Не проживаю в цьому регіоні, не займався експортом, не маю компаній ні я, ні моя родина. Це всім добре відомо, і генеральному прокурору", - сказав Поляков.

За його словами, звинувачення проти нього є "особистою помстою" директора НАБУ Артема Ситника.

"У мене прохання до цього залу, я ніколи ні від чого не ховався, прошу вас голосувати по совісті та по закону", - сказав Поляков під час виступу на трибуні.

За словами Генпрокурора, вина Полякова доказується протоколами та аудіо-відео доказами. Луценко хоче, аби у Раді проголосували одразу за притягнення, затримання та арешт.

"Це є конктретне замовлення... Немає справи Полякова та Розенблата, немає жодного факту передачі будь-кому будь-яких коштів. Прошу вас голосувати по закону, а не по свавіллю", - сказав Поляков.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник 20 червня під час брифінгу розкрив схему з видобутку бурштину, до якої причетні нардеп від БПП Борислав Розенблат і парламентар від "Народного фронту" Максим Поляков. За словами очільника Бюро, за вказаною  схемою під виглядом рекультивації із Житомирської області планувався фактичний видобуток бурштину і надалі його реалізація через офшорну фірму, де засновником була сестра Розенблата.

Сума хабарів, отриманих у вказаній справі – більше 300 тисяч гривень. 19 червня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали охоронця народного депутата від БПП Борислава Розенблата під час отримання хабара у розмірі 200 тис. доларів. Нардеп Сергій Лещенко стверджував, що поплічник Розенблата отримав гроші за вирішення питання з ліцензування видобутку бурштину. 

Згодом НАБУ спільно з САП опублікували відео, яке нібито свідчить про причетність Полякова до корупційної схеми щодо нелегального видобутку та продажу бурштину.

Вказаний запис був продемонстрований учасникам засідання регламентного комітету парламенту, на якому вирішували питання щодо позбавлення Полякова депутатської недоторканності. 

Регламентний комітет заявив про недостатню кількість доказів у справі депутата Максима Полякова

Регламентний комітет заявив про недостатню кількість доказів у справі депутата Максима Полякова

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація