Рада остаточно скасувала недоторканність депутатів

Рада остаточно скасувала недоторканність депутатів

Фото: УНІАН

Правки до закону розглядали окремо.

Сьогодні, 18 грудня, під час засідання Верховної Ради нардепи у другому читанні проголосували за законопроєкт щодо змін до Конституції про скасування депутатської недоторканності.

За проєкт закону 2237 проголосував 291 народний депутат. Вказаний закон має привести у відповідність до Конституції України положення законодавчих актів України, що забезпечить реалізацію скасування депутатської недоторканності.

За законом, відомості про вчинення кримінального порушення нардепом вносяться до ЄРДР генпрокурором або особою, яка виконує його обов’язки. Окрім цього, клопотання про дозвіл на затримання, обрання запобіжного заходу, обшук, порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції, а також про застосування інших заходів мають погоджуватися із генпрокурором. 

Профільний комітет підтримав вказаний законопроєкт 16 грудня. 

Як повідомлялося раніше, народні депутати ще 3 вересня під час другої сесії Верховної Ради 9-го скликання проголосували за закон про зняття депутатської недоторканності від 1 січня 2020 року. Однак без ухвалення законопроєкту щодо змін до Конституції цей документ був би лише порожнім звуком. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація