Рада провалила зняття Яременка з посади голови комітету та призначення замість нього Ясько

Рада провалила зняття Яременка з посади голови комітету та призначення замість нього Ясько

Фото: УНІАН

За постанову проголосували лише 186 народних депутатів.

5 грудня під час засідання Верховної Ради народні депутати несподівано не набрали голосів для зміни голови парламентського комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Проєкт документа передбачав звільнення з цієї посади нардепа від "Слуги народу" Богдана Яременка та призначення замість нього представниці цієї ж політсили, очільниці постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи – Єлизавети Ясько. За постанову проголосували всього 186 парламентарів. Тож Яременко й надалі залишається головою комітету.

Нардеп від "Слуги народу" Данило Гетманцев у коментарі "Укрінформу" пояснив, що у фракції "була, напевно, внутрішня дискусія. Нас же звинувачують у тому, що ми голосуємо як солдати, але бачте, й дискусія може бути. Проти звільнення старого голови (Яременка) не було жодного, наскільки мені відомо. Взагалі, дискусія головним чином стосувалася процедури визначення нового голови (комітету), тобто нової кандидатури. На думку деяких наших колег, процедура була трошки заплутаною, і тому можливо, не відповідала тим демократичним стандартам, які вони собі уявляють".

Гетманцев зазначив, що за звільнення та призначення потрібно було голосувати окремо, а не одним питанням.

Нагадаємо, Богдана Яременка викрили на листуванні з повією, з якою він домовлявся про зустріч, і все це відбувалося просто в залі під час пленарного засідання. На фото видно, як Яременко, не відриваючи пальця від кнопки для голосувань, листувався з 32-річною Аліною, яку питав про умови зустрічі. Жінка виклала свої розцінки та описала, які секс-послуги пропонує, а на які має табу. Нардеп потім заявив, що скандал організував він сам.

Ввечері Яременко видалив у фейсбук свій допис, в якому хвалився ідеєю фейкової переписки, та написав новий, в якому вибачився перед усіма – від дружини до президента.

Після скандалу голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запевнив, що питання про покарання нардепа розглянуть на засіданні фракції і назвав можливі шляхи вирішення ситуації.

Єлизавета Ясько замінить Богдана Яременка на посаді голови комітету з питань зовнішньої політики

Єлизавета Ясько замінить Богдана Яременка на посаді голови комітету з питань зовнішньої політики

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація