Рада відправила Януковича у відставку і призначила вибори на 25 травня

Рада відправила Януковича у відставку і призначила вибори на 25 травня

Рада скинула Януковича. / Фото: УНІАН

"За" проголосували 328 народних депутатів.

Верховна Рада проголосувала за самоусунення президента Віктора Януковича та призначення позачергових виборів на 25 травня.

Постанова номер 4193 була прийнята за основу і вцілому. За постанову проголосували 328 нардепів.

"Враховуючи, що президент України Віктор Янукович самоусунувся від виконання конституційних повноважень, що загрожує керованості держави, територіальної цілісності і суверенітету України, масового порушення прав і свобод громадян, виходячи з обставин крайньої необхідності, Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю українського народу постановляє:

встановити, що президент України Віктор Янукович самоусунувся від виконання конституційних повноважень, і є таким, що не виконує свої обов'язки. Друге - призначити позачергові вибори президента України на 25 травня 2014 року", - зачитав текст постанови голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.

Одразу після цього розпочалось голосування. За таке рішення проголосували 328 народних депутатів. Прийняття рішення зустріли оплесками та радісними криками. Після цього нардепи разом з Турчиновим виконали гімн України.

Як повідомлялось раніше, Янукович заявив, що не йде у відставку, а події в Україні називає "нацистським повтором". Про це він сказав у відеозверненні до народу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація