Рада ЄС оприлюднила висновки щодо співпраці у Чорноморському регіоні

Рада ЄС оприлюднила висновки щодо співпраці у Чорноморському регіоні

Фото: Getty Images

Ключовим у ЄС назвали невизнання анексії Криму і підтримку свободи судноплавства.

Рада Євросоюзу ухвалила висновки щодо регіональної співпраці ЄС в Чорному морі.

Про це повідомили у пресслужбі Ради ЄС.

"Рада підтверджує свою давню прихильність зміцненню процвітання, стабільності і стійкості в Чорноморському регіоні. Вона підкреслює стратегічне значення Чорноморського регіону для ЄС, що зростає, і закликає до розширення участі ЄС в регіональній співпраці з ініціативою "Чорноморська синергія", - йдеться у повідомленні.

Також у висновках наголошується важливість використання нових можливостей для економічного розвитку, стійкості і зв'язку в регіоні і за його межами.

Водночас Рада заявила, що, як і раніше, стурбована проблемами безпеки в Чорноморському регіоні.

"Повага міжнародного права, зокрема щодо принципів незалежності, суверенітету і територіальної цілісності, Конвенція Організації Об'єднаних Націй з морського права, включаючи свободу судноплавства, а також політичні рішення ЄС і його Політика щодо незаконної анексії Криму мають основоположне значення для підходу ЄС до регіональної співпраці в Чорноморському регіоні", - резюмували у Раді ЄС.

Нагадаємо, 12 червня постійні представники країн ЄС погодили подовження "кримських санкцій" проти Росії.

Зазначимо, санкції проти Росії у вигляді замороження активів і заборони в’їзду деяким особам вперше ввели у 2014 році. Зараз до списку входить 171 особа і 44 компанії. Крім того, Палата представників Конгресу США схвалила проект закону, який визначає політикою США невизнання суверенітету Російської Федерації над Кримом, його повітряним простором чи територіальними водами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація